Jag är ledig.
Klockan är kvart i fem, och det enda vettiga jag har gjort idag är att städa toaletten och diska lite.
För jag antar att läsa fem gamla nummer av Transition knappast kvalificerar som ”vettigt”? Och att kolla på varenda bild från Val Thorens på Freeride.se är om möjligt ännu mindre vettigt, fast min personliga form av mental förberedelse.

Det är mörkt ute, och ungefär två grader varmt, kanske lite kallare, och jag vill verkligen att det ska börja snöa, fast det kommer det säkert inte göra, för jag bor på västkusten och här Snöar Det Inte, och därför tänker jag sluta med det, att bo här alltså, åtminstone ett tag, för jag tar långsemester, som jag brukar säja på jobbet, för jag kommer tillbaka, men först ska jag åka iväg, till någonstans där det förhoppningsvis Snöar.

Och det vet jag att det har gjort, för jag såg bilder på internet igår.

Och jag hittade ett väldigt dåligt filmklipp på mig åkandes snowboard, mamma hade råkat hitta zoomen på digitalkameran, och hade ingen aning om att den inte egentligen zoomade, utan bara förstorade pixlarna, så ”jag” är i själva verket ett tjugotal gråa och röda fyrkanter som sakta men säkert tar sej nerför WC-backen i Stöten. Huvva.

Det är trots allt två år sedan, nästan, och tänk om det är jättesvårt, fast det brukar ju inte hindra mej, jag lär mej långsamt, men när jag kan någonting så Kan jag det.

18 dagar kvar. Längtar!!