Definitionen av dålig sikt? Plein Sud at it’s best.

Pappabesök denna veckan, därför har det blivit lite knapert med skrivandet. Men jag lovar, nästa gång det snöar ska jag svara på alla mejl och brev som blivit liggande pga ohemult bra väder.

Det har med andra ord blivit väldigt mycket åkande. Vädret tjurade visserligen ihop totalt söndag-måndag, men på tisdagen var det underbart. Vi hängde med på Lions pistvisning i Tre Dalarna och min hundrameters lössnörepa vid sidan av Lac de la Chambre var början på en Mycket Bra Skiddag.
Vi kom inramlandes på Tango vid femdraget när reseled
ar-Mikael sagt ”lite till!” jag vet inte hur många gånger.
Weehoo.

Höll på att somna på jobbet och till råga på allt var jag inte därifrån föränn vid ett på natten. Bleh.

Svinkall morgon på Col de la Chambre. Mot Meribél!


På benen igen efter lunchpaus i La Tania. All snön hade antagit puckelform vid dethär laget. Trötta knän.

Meribeldalen

Kvällshimmel 2800 m.öh.

Vin Chaud @ Tango. Älskade Tangoterassen.

Onsdag: Nypistat med ungefär 7 cm lössnö ovanpå i både Tete Ronde och Moraine, pappa får lyckofnatt, igen.

Frysen, Moraine.. för vi har solen i ögonen..

Igår: Tour de Heddas favoritmysbackar, solsidan i Saint Martin, inte en kotte i hela Pramint, leder till ytterligare lyckofnatt och sedermera hemfärd via Point de la Masse, fåglar med syrebrist , utsikt och en Mycket Konstig Lift. Via Tango, hemma 17:40, kuta till jobbet och så vidare.

Vår vän Fågeln Med Syrebrist.

Idag: Börja med favoritbackarna (Tete Ronde, Moraine), skita i Caron, upp till Orelle och den Totala Tystnaden, konstatera att nej, det är nog onödigt att släpa med mor och bror hela vägen upp när dom är här, men från mitten är backen dunderbra, slöa i solen, gulaschsoppa på Tango, hem, byta till skor, åka pulka, bli fnittrig, hem däcka framför snowboardfilm och sedan hit.

Lunchpaus i solen vid Rosaelliftens toppstation


Hektiskt. Men kul.
Mycket.

Nästa vecka ska jag bara slöaka bräda. Typ ta liften upp till Mont de la Chambre och sätta mig i solen med en bok några timmar. Behövligt.
Sen blir det en hypervecka på det, när mamma och Oscar kommer, men det klarar jag nog. Jag kan ju åka ifrån och vila i slutet av backarna, hehe. Eller inte. Lillebror lär åka ifrån mig, det gör han alltid.

Nu ska jag köpa mjölk.

Puss!

Jag på Cime de Caron, 3200 meter över maneterna. Hej Tvättbjörn!!

Pappa & hans rumskompis Per njuter av solen innan hemförd.