Sitter här och tittar ut på snöfallet, efter tre dagars soligt/halvklart/mulet har det börjat ramla fluff från himlen igen. Det är verkligen en liten Disneyby jag hamnat i, bergen är branta, granarna draperade i ljusslingor, rimfrost och snö och husen antingen ser idylliska ut eller försöker göra det. Några fula skokartonger finns det förstås, men de är i minoritet.


Tignes däremot, ojoj, mitt Val Thorenshjärta slog ett extra slag när jag insåg att det finns fulare alpbyar än Val Tho. Tignes ser ju inte ens ut som en by. Bara ett gäng borttappade hus.

Och att jag babblar om Tignes betyder också att dagarna börjat tillbringas på skidor, med brutal träningsvärk som följd. Än så länge påminner det väl mest om skidburen sightseeing, vi tar oss till utkanterna med lagg under fötterna helt enkelt.

Dag ett: Solaise, läskiga liften Leissieres, Glacier de Pissaillas och Fornet.
Igår: La Daille, ovanför La Daille + Val Claret
Idag: Grande Motte, tyvärr under ett envetet molntäcke.

Tunnelbaneliftarna är lite klaustrofobiska, men ganska häftiga på sitt sätt. Kabinen upp på Grande Motte är gammal och otäck. Och lillebror, det finns ett stort antal backar som är lika goa som dom i Courchevel 1650, cruising you name it.

Och försäsongen, detta underbara fenomen, i kombination med gott om snö, gör att man kan åka manchester hela dagarna om man vill. Det är underbart.

Har fortfarande inte gjort byn, vi slocknar tidigt varenda kväll, och jobbletandet går sådär.. många ställen har inte ens öppnat än. Imorgon blir det nog röja av tror jag, då öppnar Victors, som verkar vara Val d’Iseres svar på Tango, minus den underbara uteplatsen. Men man kan inte få allt.

(Och jag är osams med mina pjäxor. Och har fyra fina blåmärken efter en hopplöst isig backe i La Daille där min enda glädje var att en vänlig själ som kom åkandes hämtade skidan jag lämnat tretton meter upp i backen.)

Nu ska jag vandra hemåt i snöfallet, med Bruces Lost In The Flood i öronen, fiskpinnar ska inhandlas, potatismos skapas, och imorgon ska jag ut i himmelriket igen.

Jag saknar er.

Föressten, post?

Hedda Berander
Poste Restante, La Poste
731 50 Val d’Isere
La France

(Kolla kusin, jag har lärt mig. La France!! ^^)