Hej där!

Vad har hänt sedan sist?

Byn förbereder sig för VM, allting putsas och fejas, och om jag inte sagt det innan så är huset jämte SPAR täckt av en enorm banderoll som meddelar att det förtillfället är ”House of Switzerland, Welcome, Bienvenue, Willkommen, Bienvenuti!” Fascinerande.
Det sitter påstått informativa skyltar överallt, fast jag misstänker att de är mer missvisande än något annat, och de senaste dagarna har byn svämmat över med förvirrade volontärfunktionärer, som en tomtearmé i röda jackor. Ett stort fyrkantigt snöblock som förbryllat mig den senaste veckan har bytt skepnad och är numera en snögubbe. Rond Point Des Pistes är helt belamrat med scener, tält, travar med sladdar, rör, pallar och annat oidentifierbart. Höjdpunkterna (enligt mig) är att alla gamla skidbussar bytts ut mot nya elbussar, där vissa har skyddsplasten kring stolparna kvar (mjukt att luta sig på), ,att rondellen vid turistbyrån har bytt namn till Milka Plaza (frågan är om man kan få gratis choklad eller inte) och att de har börjat spreja blålinjer till damernas Super G-bana.
Känns som om Super G:n kan bli höjdpunkten på hela VM för min del, det har ju gått riktigt bra för svenskorna nu på slutet. Visserligen ska det vara molnigt på tisdag, men jag tänker häcka vid Solaise i vilket fall.

Idag är det också molnigt, men det spelade liksom ingen roll. Folktomma backar, manchester ner till La Daille långt efter lunch och jag är äntligen på väg att bli vän med mina Nancys, även i pist.
Är det såhär hela VM kan de gott dra ut på det någon extravecka. 🙂

Och imorgon ska vi ta gratisbuss ner till Bourg och handla billig mat och billigt toapapper. Känns som århundradets utflykt när man bara sett Espace Killy på flera månader. Exotiskt och exalterande. Nästan. Bara jag kommer ihåg att ta åksjukepiller, sista milen upp till Val d’Isere är mördande.

Annat som händer framöver:

  • Ikväll: Born in the 80’s på Dick’s Tea Bar
  • Imorgon: Baguettekrig bakom Verdetshusen
  • Tisdag 13:00: Super G nerför Rhône Alpes
  • Typ alla dagar: Åka en hysterisk massa skidor!
  • Lördag: Emelie kommer hit!!