Bummarbloggen

betraktelser från val thorens

Meny Stäng

VM-veckor: Städryck, återbesök och paltkoma

Tjenare.

Antar att de flesta redan vet att Val d’Isere valt att visa sig från sin mest miserabla sida de senaste dagarna. Jag visste inte att alpväder kunde vara så oerhört Falkenbergskt, men det är det. I onsdags var det helt okej, vi dissade herrarnas Super G och drog över till Tignes, där jag fick ett mindre psykbryt i parken men lyckades lappa ihop humöret med lite choklad och allmän fulåkning i Palafourbackarna. Det är tämligen tröttsamt att vara rädd för hoppen, men nästa gång solen visar sig ska jag ta tag i det igen, förr eller senare törs jag.
När vi hoppade av bussen vid bion passerade vi Anders Pärson som stod och såg bekymrad ut mittemot crepesstället. Dagens kändis, check!
Därefter tvättning av lakan, det var på tiden vill jag lova, samt ett städryck som bottnade i ilskan över att ingen annan avskyr påsar med ölflaskor i köket och den ständiga överbefolkningen i våran lilla lägenhet.
På kvällen somnade jag i grannarnas soffa efter en och en halv Pirates of the Caribbean och en skål popcorn.

Torsdag = Bourg igen.. både jag och Cissi resonerade som så att nästa vecka vill vi hänga här med Oskar och Emelie, så varför inte passa på att bunkra ännu mer när det ändå är skräpväder. (Fem plusgrader, blåsigt, mulet och duggregn. Underbart.)
På tre timmar hann vi med ett återbesök på Donken, tappa bort och återfinna Wilko ungefär tio gånger, inhandla sextio flaskor öl, änu mer pasta, bröd och konserver, samt att kidnappa en kundvagn.
Väl tillbaka i byn tog vi tag i Det Stora Matlagningsprojektet. Våra fiskcravings hade helt enkelt blivit för stora. Stekt lax med klyftpotatis, sallad, bearnaisesås och rosévin, det godaste jag ätit på jag vet inte hur länge. Jag blev lycklig ända ner i tårna. Helt freakin’ underbart.
Avslutade dagen/natten/tidiga morgonen på Dick’s där de hade Cheesy Night, vilket innebär att de byter den tråkiga housemusiken mot nittiotalshits och one-hit-wonders. Suveränt!
Innan dess hann jag shotta Chartreuse, det gör jag inte om. Det är grönt, ser giftigt ut och smakar ännu värre. Huvva! Ibland borde jag frångå säsongarmottot ”gratis är gott”.

Idag skulle det ha snöat, men när jag vaknade var det fortfarande ohemult varmt och regnigt, så jag somnade om. Det enda vettiga jag åstadkommit var min och Cissis promenad till La Daille, där vi fyllde på våra kontantkort och letade reda på Le Villaret, så nu vet jag ungefär vart mamma och Oscar ska bo.
Eller jo förresten, jag storstädade badrummet också. No more avlagringar i badkaret och handfatet, I say.
Ambitiös kvällsmat för andra dagen i rad, Sebbe och Olivia gjorde frikadeller med pasta och tomatsås, och jag har haft ont i magen i flera timmar för att det var så gott. Nu ska jag traska hemåt, imorgon är det arbeit arbeit, och Emelie kommer hit!!

Starfishes x3, vecka sju blir nog bra, även om vädret och de svenska ickeframgångarna i VM är lite dystra.

BTW: Dagens Kändis: Lindsey Vonn gick förbi vårat hus innan. inte så konstigt kanske, eftersom Team America-bilarna bor tvärsöver gatan, men ändå.

Godnatt.