Bummarbloggen

betraktelser från val thorens

Meny Stäng

VM-veckor: C’est fini

När Manfred Pranger, till alla fransmäns stora sorg, gick i mål som etta i herrarnas slalom idag var det över.
VM.
Drygt två veckor av trafikkaos, lämmeltåg, tomma backar, hemska jippon, gratisoboy och alldeles för många svenska uråkningar har tagit slut.

Åkte Rhone-Alpes idag, nyöppnad för allmänheten och ruggigt isig. Jag svor tyst för mig själv mest hela tiden, mina tämligen slöa twintips ville verkligen inte greppa. När jag står där och suckar blir det så väldigt tydligt att även om jag blir bättre och bättre på att åka hela tiden är det tusen ljusårs skillnad mellan mig och världscupsåkarna. Där jag kasar dundrar de ner i hundra knyck, och snöhögarna jag måste ha för att kunna svänga kan trasa sönder deras knän.
Perspektiv, huh?

Så nu byter vi lämmeltågen mot turister som faktiskt är här för att åka skidor. Spännande.
Jag föredrar ju folktomt, som Pissaillas idag. Mamma blev helt lyrisk, och jag misstänker att lillebror var ganska glad han med, även om det kan vara svårt att säga. Perfekt manchestersnö, solsken och några minusgrader, det blir knappt bättre (det är när det har dumpat då..).

Ikväll: Troligtvis Yrrol, öl och kanske utgång..
Måste ju visa pyttebror Val d’I by night.