Bummarbloggen

betraktelser från val thorens

Meny Stäng

Den dyraste prylen du köper som du verkligen vill slippa använda

Nu har jag varit duktig.
Eller snarare förståndig.
Let’s face it, det är ganska pinsamt att jag har gjort två hela säsonger utan att någonsin ens så mycket som petat på en transceiver.

I Val Thorens var det väl nästan befogat, för gångerna jag åkte offpist på riktigt, dvs inte hoppa på snövallarna vid Moraine, gick faktiskt att räkna på två händer.
Och i vintras stod valet mellan mina älskade K2 Nancys eller sändare, och även om det är dumt så ligger det något i att det är helt meningslöst med sändare men inga offpistlagg. I och för sig var jag rätt nära att köpa en Pieps Freeride, men en recension i Åka Skidor fick mig på andra tankar. Jag är för lat, och för förvirrad, för att hålla på och öva lavinsök var och varannan dag. Jag vill åka.
Givetvis måste man veta hur prylarna funkar, men det känns bättre att lägga pengarna på något som är lättanvänt än att ”spara” på en pryl som kan bli livsviktig.

Summan av kardemumman: Allas vår tyska postorderfirma Sport-Conrad har trots den fortfarande småjobbiga eurokursen helt okej priser på lavinkit, och jag ser det som en födelsedagspresent till mig själv. Borde komma fram ungefär då.

Och nu behöver jag inte ge mig ut på spad-lånings-mission om jag vill gräva hopp eller bygga snöborgar heller.

Dessutom kommer jag åka ner en vecka innan området öppnar, som det ser ut nu, och då kan jag öva-öva-öva. På att söka alltså, inte gräva hopp. Eller jo, det också. Sist jag byggde kicker gick det inte alls bra, men det skyller jag på att det var tjugo grader varmt och skare i landningen (hur ologiskt är inte det?!).

Puss/H