22 timmar efter att jag och Erika anlänt till Chantemerle känns det som om jag har varit här betydligt längre än så. Det känns nästan lite hemma.

06:11 lämnade vi Svågertorp, på väg mot lite allmänt bagagetrassel på Kastrup, otroligt vacker inflygning över snötäckta alper och en lång och stökig tågresa.
Milanesiska biljettautomater kan få de mest hopplösa exemplaren av SJ’s dito att framstå som underbara. Milanos tågstation kan få vem som helst att flippa ur. Tågresor med 50 kilo bagage och tre stressiga byten kan vara ungefär hur jobbiga som helst.
Trots det gick det faktiskt över förväntan. Erik ville hoppa av på fel ställe, och mina och Erikas skidväskor har givit ordet otymplig ett nytt ansikte, men annars gick det riktigt bra.

Efter några timmars väntan i byn med det fantastiska namnet – Oulx, åkte vi minibuss över gränsen ner till Briancon. Linus, och en snäll brittisk dam skjutsade upp oss till Chantemerle och La Claire Fontaine. Vid det laget hade jag varit vaken i sjutton timmar, och Erika säkert en kvart längre.
Jag kan ärligt säga att jag aldrig känt mig så välkommen i början av en säsong som jag gjort i år. Bäddade sängar, pastagratäng på bordet, rödvin och tre supertrevliga killar (med bra musiksmak). Kan inte bli så mycket bättre.
Lägenheten är jättefin, lyhörd, men otroligt mysig. Bara det att vi har ett rum där ingen sover gör att det känns så himla stort. Alex påstår att det är 107 kvadratmeter, men det vet jag inte riktigt om jag tror på.. Det är svårt att bedöma med alla bjälkar och snedtak.

Idag har vi varit runt i Chantemerle och Briancon, vi satt i solen på en parkbänk i flera timmar och väntade på att Orangeaffären skulle öppna efter siestan. Helt underbart, när man kom undan från vinden var det nästan t-shirtväder. Storhandling på Casino (ja, jag har köpt agrumejuice), köpt valla, jag har gjort carbonara som fick klart godkänt, och nu ska jag snart ge mig ut i mörkret på balkongen för att skicka iväg dethär. Om jag orkar ska jag valla skidor. Kanske.

Snöläget är sådär just nu. De har sprutat i stötloppsbacken här i C-byn idag, men det är barmark en bit upp på berget. Imorgon öppnar systemet, men bara i den delen som ligger längst upp i dalen, Monetier. Ärligt talat så gör det inte mig särskilt mycket, det känns bra att öppna lite lugnt. Förhoppningsvis kommer det påfyllning uppifrån på söndag-måndag, vi får se.
Och imorgon får jag åka skidor, imorgon får jag åka skidor, imorgon får jag åka skidor!!

Förresten.

Kuddkrig – check!
Carbonara – check!
Kings of Leon – check!

Nu ska jag försöka sparka igång mitt nya franska nummer i min gamla gamla mobil. Önska mig lycka till.

PussHej/ Hedda

Ps. Bilder kommer så fort som möjligt. Vårat balkonginternet inbjuder inte till långa onlinestunder.