Blåbär, ja.
Det är gott om såna här nu. Julveckan är här, och med den kom en smärre invasion av franska familjer. Merparten av dessa kan inte åka skidor. Inte för fem öre, eller en cent.
Viss frustration kan uppstå i vissa backar och liftar när skidskoleserpentinerna är så många och så överallt att de nästan kör in i varandra.
Blåbärsinvasionen eller tomteinvasionen är ett faktum.
Å andra sidan har jag hittat ett alternativt blåbär som är betydligt bättre – en blå pist från Prorel ner mot Chante som slingrar sig inte helt olikt den blåa från Boismint i VT, med skillnaden att denna går i skogen. Stoora stora carvingsvängar på mina Nancys, i det där härliga ”måste jag tvärnita nu så går det åt helvete”-tempot. Så värt!

Jag jobbade igår också, bortsett från total förvirring och viss språkförbistring och hjärnsläpp gick det nog bra. Vi får se. Det är nästa vecka det blir på riktigt. Hmm.

Idag har jag varit trött och på o-humör, kollat på Skattkammarplaneten (grymt bra!), besökt Aldi (hmm..) och tittat ut genom fönstret.
Ut genom fönstret på snön.
Äntligen.
Det har omväxlande tokdumpat, fnykt och snöat lite lagom sen lunch idag. Hoppningsvis håller det på såhär nu så man kan ge sig ut i skogen utan att vara tvungen att plasta skidor hela eftermiddagen imorgon.
Things are happening, december in France!
Nej, nu: Kycklinggryta. Sedan kanske internetkafe, bara för sakens skull (idag funkar internetet precis innanför balkongdörren också) eller film. Imorgon vet jag en som går upp tidigt.