Åh! Jag blir helt till mig. Hjärnan drar iväg på en gång när jag ser bilder som den här. Längtar, längtar, nu är det bara åtta dagar tills jag sitter på tåget mot Malmö och nio tills vi är riktigt på väg.

Ringde SAS nyss och frågade en massa frågor om specialbagage, så nu borde det gå relativt smärtfritt med alla supertunga skidfodral och grejer, även på Kastrup. Varför kan inte alla telefonsupportmänniskor vara lugna, trevliga norrlänningar? Tummen upp för SAS helt enkelt.

Innna jag masar mig ner på stan för att pricka av resterande punkter på min fina lista tänkte jag passa på att nämna att lavinkursen igår var väldigt lärorik. Fick reda på en massa saker om snö som jag inte visste eller har tänkt på innan. Att solsidor är lavinfarliga på eftermiddagen kan vem som helst räkna ut med lite bondförnuft, men jag har aldrig vetat riktigt varför nordsidor (skuggsidor) är lavinfarliga.. dom är ju kallsnö.

Men joho, tydligen så är det så att det är varmast längst ner i snölagret, och där bildas fukt som tar sig uppåt genom snön och urholkar underifrån, och den processen går fortare ju större temperaturskillnad det är mellan överst och underst. Därför kan en skuggsida som varit jättekall väldigt länge vara väldigt lavinfarlig.
Urholkade snölager hör man ju liksom på namnet att det är instabila grejer.

En annan intressant sak var att ställen som åks ofta, vi kan ta åket under Pyramidesliften i Val d’Isere som exempel, sällan blir särskilt lavinfarliga eftersom uppspårad snö inte har några stora sammanhängande lager då dessa åks sönder kontinuerligt under en hel säsong. Ett åk som åks mer sällan är mer lavinfarligt eftersom där är stora sammanhängande lager i snön som ligger och blir instabila. Det kändes skönt att höra, då den mesta offpisten jag åkte förra året var just nära-pisten-åk som spåras upp jättefort alltid.

Och transceivern.. det är bara att öva-öva-öva. Hitta en ensam sändare var inte jättesvårt, men det där med multisök gör mig förvirrad. Det blir till att gräva ner ryggsäckar på snötäckta parkeringsplatser eller nåt liknande när jag kommer ner till Serre.

  • Banken (mitt kort går ut i april.. inte jättebra)
  • Apoteket (Resorb, man vet aldrig när man behöver Resorb.)
  • Posten (vad kostar det att skicka ner havregryn och Oboypulver till Frankrike?)
  • Maila/ring SAS om specialbagage check
  • Gå och hämta min cykel som blev kvar på bus(s)stationen igår
  • Skriva en mer ordentlig packlista.. börja fundera på exakt vilka kläder som ska med. check