Igår var en delvis trött dag.
Jag vaknade, fast besluten att trotsa vilket väder som helst, men när jag såg flatljuset bara suckade jag. Flatljus är inte värt att trotsa för mindre än fem centimeter nysnö, och så mycket hade det inte kommit på morgonen. Men det snöade.
Bring It On och ett halvt rör Pringles senare messar Linus.

“IKEA?”

Jodå, jag är inte den som är den, filmkollande och lukten av smält plast (SirE lagade skidor) vs trång bil och provhoppande av sängar? Easy decision.
Col du Lautaret var en spännande upplevelse. Inte lika brant som passet vid Montgenevre, men i snöyra och halka var det ändå ganska intressant. Biltemas snökedjor får fem av fem toasts, när de väl är spända. Ännu fler toasts till killarna som gång efter annan hoppar ur bilen för att rätta till dom.

Vi hann tyvärr inte till IKEA innan de stängde köket, så istället för köttbullar åt vi croque-monsieur, våfflor och mystiska bröd-och-grönsaksskruvar för en euro styck. Grönsaksgrejorna var inte helt hundra, men våfflorna däremot! Mumma!
En ganska komisk detalj är att av alla visningslägenheter man kan vandra runt i sätter vi oss i den på 22m2. Vanesak kanske.. bummare gillar bevisligen trängsel.
Ett paket sugrör, värmeljus, disktrasor, kartonger och en hänggarderob senare tacklade jag den franska självbetjäningen och tog itu med det viktiga. IKEA Food.
Underbart!
Jag trodde aldrig att jag skulle bli så glad av att se sill. Jag gillar inte sill. Jag gillar inte rostad lök heller, men det vet jag några andra som gör så jag köpte det ändå. Bortsett från hutlösa priser på godiset (3,25 för en stor Marabou är fan värre än Pressbyrån) och att glöggen var slut (trauma!) var det ett mycket givande besök. Många kilo frysta köttbullar att packa in i bakluckan.

Sedan körde det ihop sig. Vi åkte från IKEA tjugo över fem. Fyra timmar senare var vi hemma i Chantemerle. Bilkön ut från ett snöslaskigt Grenoble var långtråkig upphöjt till hundra. När vi passerade byn med det trevliga namnet Livet somnade jag och vaknade först på en snöig parkering strax innan La Grave. Där stod fyra eller fem bilar med franska regskyltar och svor över snökedjor. Alla stod kvar när vi hade fixat på våra. Heja Biltema!
Fast jag ska inte ta någon cred för det snabba snökedjemonterandet, för jag satt kvar i bilen för ingen hade väckt mig. Det gjorde inte mycket, det var tydligen väldigt kallt.

På det hela taget var det en bra dag. Alla dagar som innehåller lingondricka, roadtrips och varmkorv är bra dagar.