Kopierat från Serre Chevalierbloggen på Freeride.se:

Hej och hå.

Ursäkta att jag har varit lite kass på uppdateringsfronten, men det blir så ibland. När man kommer hem och är helt slutkörd av all skidåkning är bloggen inte riktigt prio-ett.

Apropå ett, det här är mitt första ordentliga inlägg på denhär adressen, och bortsett från att WordPress givit mig ett par ordentliga härdsmältor känns det bra.

Idag har varit en lugn dag. Jag ignorerade snoozen och låg och drog mig i beckmörkret i bunkern tills klockan var nästan nio. Hade en känsla av att kroppen skulle vilja ha en slappdag efter de senaste dagarnas puderjakt. Seriös dejt med iPoden och backar i solen var planen och jag lyckades ganska bra. Fyra timmars mer eller mindre seriöst pistpressande på aningens för klunsiga skidor, lite värmande av kalla tår i solen och sedan hem till sjuklingen Simon som gjort dagens insats och städat hela lägenheten. Underbara människa! Jag stretchade lite och gjorde mina dagliga femton armhävningar + trettio situps och knallade ner till SPAR och köpte brownies. Bra medelväg där?

Egentligen var idag ointressant. Igår och i förrgår var mycket bättre.

Snö, ni vet.

Vad kan man göra i Serre när det snöar, eller har snöat? Duh. Man klickar i bindningarna och åker ut lite nästan varsomhelst. Jag vet inte vad alla andra tycker, men om Valdi har lättillgänglig offpist, vad har Serre då? Jag kan ge er några ledtrådar:

  • Förstaspår under Balmeliften
  • Mitt, Max och Idas åk från Cucumelleliften i förrgår
  • Förstaspår från Eychaudaknappen
  • Hajk upp på Cucumelle andra dagen efter snöfall och hitta hyfsat orörd kallsnö

Nyårsturisterna är puts väck och Hedda likes this.

Egentligen har de senaste dagarna bara bjudit på två riktiga minus. Det ena är en gammal klassiker – jag är osams med mina pjäxor. Och egentligen orkar jag inte bry mig, så nu sätter vi punkt för det ämnet. Det andra var lavinen som gick igår som en kille löste ut. Ingen hamnade i den, men det var obehagligt att se på så nära håll. Lite overkligt nästan.

Så så är läget. Här är fint. dagens I-lands är frågan om utgång vs sova tidigt, så med andra ord är livet i princip problemfritt. Och mitt eviga orakel snowforecast hintar om dump från och med imorgonkväll plus hela fredag. Transcieverträning imorgon då kanske?

(Bilder kommer, när WordPress slutar hata mig.)