Jag hatar Francetelevisions. Åtminstone lite grann.

Det visade starten på damernas 10 km. Starten. Tre sekunder efter att Charlotte Kalla stakade iväg bröt de för skridsko. Skridsko?! Vad i hela friden skulle de göra det för? Okej okej, Frankrike verkar ha en tendens att förutom i skidskytte även ta medaljer i obskyra sporter som Nordisk Kombination och Snowboardcross (som de franska programledarna har svårartade problem att uttala) men ändå? Har de ingen förståelse för en stackars (nåja, frivillig) exilsvensk?

Uppenbarligen inte.

Därför var det enda jag såg av Kallas guldlopp starten, och ett eftersänt tresekundersklipp på när hon går i mål. That’s it. Missade även Ferrys guld, fransoserna ägnade sig åt en timmes uppsnack inför konståkningen, vilket fick mig att ge upp och kolla på Star Wars istället.

Och apropå Star Wars, häromkvällen när jag zappade råkade jag få uppleva Episode IV dubbad. Darth Vader har inte basröst i Frankrike. Helgerån! “Luc, la Force ce fort avec toi!” Mardrömmar, seriöst.

Så med andra ord är mina förhoppningar om att få se Anja och co. ikväll ganska små. Känns som om det är antingen störtloppet eller skidsprinten. Ryktas även om att det är nån sorts hockeymatch inatt, Max ska tydligen vara vaken. Jag pallar inte. Känns som om oddsen för att den ska visas är väldigt väldigt dåliga.

Nåja, här snöar i allafall. Bara min förkylning ger sig så.. (lovar jag att sluta slösa bloggutrymme på dravel om OS och Star Wars)

/HB