Så!

Efter sju sorger och elva bedrövelser (läs: en korkad vänsterfot och lite kommunikationskollaps) fick även jag åka iväg till Sestriere. Fram med Bognerjackan, Pradaglajjorna och de smärtsamt tajta brallorna. Toppa med valfria butiksraceskidor och du är all set för en söndag på den Italienska Sidan.

Visserligen hade snöläget havererat totalt sedan pojkarna var där, men ärligt talat passade det mig perfekt med en lagom dag i solen. Enligt alla rykten jag hört är italienarna grymma på att pista, och på morgonen var backarna faktiskt top notch. Tyvärr är de inte lika bra på att rita pistkartor, eller skylta i backarna. Tack och lov är det svårt att komma fel i Sestriere, alla backar går neråt. Typ. Lite Latschenkiefer, lite semicarving, lite förvirring.

Till lunch lyckades vi efter många om och men och kringkörningar lokalisera ett ställe med take-awaypizza som definitivt var årets bästa. Tomatsås, buffelmozzarella, lufttorkad skinka, ruccolasallad och parmesanost. Oh-my-gaawd! Och burkcola. Vi var minst sagt outsiders när vi satt på en stenmur jämte huvudgatan och åt pizza utan bestick. Verkar vara ont om bummare i Sestriere. Ont om bummare, gott om tanter i päls. Mysigt.

På hemvägen hamnade i vi i världens bilkö, de elva kilometrarna från Sestriere till rondellen vid huvudvägen tog en timme och tjugo minuter, men även de var väl spenderade. Yrkeschaufför Edlund visade var motorbromsen skulle stå, soundtracket var på topp och sällskapet likaså. Så fort vi svängde bort från vägen mot Turin försvann trafiken, eller ja – i vår riktning iallafall. Backen från Montgenevre var precis lika igenproppad som våran nerförsbacke hade varit. Hehe. Man kan väl gissa att Turinborna åker en del skidor på helgerna.

Dagens pussel: Att få ner tio par inte helt små skidor i en väldigt skraltig takbox. Det gick. Till slut. All credd till pusselmeister Mickis.