Snowforecast säger light snow och minusgrader från och med imorse till och med natten till fredag. Jag suckar inombords. Efter en liten halkolycka på Grottan i måndags natt är nämligen min vänsterfot lite för stor för att få plats i min vänsterpjäxa. Inte heller högerpjäxan verkar passa (kan i och för sig bero på att vänster fot aldrig passar i höger pjäxa men ändå).
Inte jätteroligt.
Nej [insert valfri orolig förälder här] jag har inte gjort mig särskilt illa, men halv tre på natten har man sällan gasbinda till hands varför fotskrället tilläts svullna upp lite mer än vad som egentligen vore nödvändigt. Det gör inte ont när jag går, svullnaden har gått ner och förhoppningsvis har jag två normalstora vrister till helgen.
Ville mest gnälla av mig lite. Man blir ganska lipig när man inte kan åka, och ännu lipigare av att kolla på sista avsnitten av Grey’s Anatomy – säsong två.
Innan fotincidenten var måndag en bra dag. Sova ut, pressa pist med Direktör Grönberg (jävlar vad den grabben kan carva, klarar man isgatan som var i måndags klarar man nog allt), sol i Monetier, sol hos Raspet och Otto, tartiflette på burk och Norrländsk köttfärssås. Till er som tvivlar på ätligheten gällande tartiflette på burk (Jazz-Ture m.fl) kan jag meddela att det är högst ätbart, även om det förmodligen är nästan lika enkelt och billigt att göra den själv.
Tartiflette är förresten typ potatisgratäng med skink eller baconbitar i och med en klump smält reblochonost ovanpå (jag skippar osten, jag gillar inte ost) som är någon sorts savoyardisk nationalrätt som ätits i franska alperna sedan urminnes tider – lite som sill och potäter för oss svenskar. Inget fancy turistpåhitt som fondue, braserade eller (burr) raclette utan riktigt gammalt bondkäk. Man blir mätt. Väldigt.
Ikväll är det jag och gitarren som gäller, efter flera veckors frånvaro, först i Villeneuve och sedan i Briancon har Max stålsträngade kommit hem igen. Jippie! Egentligen håller jag på att gå ner mig totalt i Liftarens Guide Till Galaxen (igen) men efter diverse trötta blickar när jag försökte förklara hur manusförfattarna till Transformers snott skamlöst ur Guiden tänkte jag att jag nog borde ta den i små doser om inte killarna ska sluta lyssna på mig helt och hållet. Det är alltid lika kul när man ser hur deras blickar blir glasartade när jag börjar nörda. Tihi.
Veckans tre boktips:

  1. Midvinterblod – Mons Kallentoft
  2. Fruset Ögonblick – Camilla Ceder
  3. Liftarens Guide – Douglas Adams

Veckans Tjohoo (hittills):

  1. 30 Seconds To Mars är klara för Hultsfred, och Pier Pressure. [insert lyckoskutt här]

/HB