Skjortan är insydd, skidorna nerpressade i ett snowboardfodral. Återstår att packa ryggsäcken med alla tunga jobbiga elektronikprylar och sedan är jag good to go.

Systemet öppnade idag förresten. Av ren nyfikenhet var jag inne och kollade exakt vad de har öppnat.
Sex liftar, varav tre är rullband, en knapplift (den som höll på att driva mig till vansinne för tre år sedan, förresten) och Cascades och Funitelen.
Tämligen väntat. Eftersom typ ingenting öppnar förrän till nästa helg finns det liksom ingen anledning att dundra igång hela systemet för några hundra personers skull. Jag såg på webkamerorna att de redan pistat övergången till Orelle till exempel (Rosael, nypistad – aaaoaaiieeeyy!) men jag misstänker att det är en rätt rejäl ekonomisk förlust att dra igång så många liftar redan nu.

Oh well, jag är så nöjd med Lac Blanc så. Bara att få åka skidor igen. Redan i november. Jag har aldrig åkt skidor i november förut. Förr om åren har jag alltid kommit ner precis i månadsskiftena, eller senare.

Och vad finns det som säger att man inte kan ”råka” köra fel och dra bort till Tete Ronde om liften ändå är öppen? Fransmän är excentriska, men jämfört med den genomsnittliga liftwaffen är de ändå rätt lugna.
Skyll dig själv-mentaliteten personifierad med en hemrullad cigg liksom.

Får se om jag hinner spotta ur mig ett sista hemma-inlägg här imorgon innan jag drar, annars hörs vi när jag är i La France.

Awesomeness!
/HB