Gullepluttiga lilla SAS har bestämt sig för att morgonflyg på söndagar definitivt klassas som ohemula (alternativt oekonomiska, frågetecknet kvarstår) och senarelägger min avfärd med nio timmar.

Fördelen med det är att jag får sova ut efter mammas ärtsoppebonanza på lördag kväll (nej, jag tänker inte äta någon ärtsoppa, vad tror ni om mig?) men nackdelen är att vi inte lär vara framme i VT förrän väldigt sent.
Dessutom måste jag ta tåget härifrån fånigt tidigt – antingen 10:36 eller 12:18 – för fan törs ha kort om tid på sig.
Skulle jag ta 12:36 (12:18 är SJ och tar en halvtimme mindre tid) kan jag nästan svära på att det blir signalfel i Svågertorp eller urspårning i Helsingborg eller något annat trevligt.

Nåja.

Innan jag ringer SAS och frågar vad jag gör med biljetten – får en ny, använder den med ”fel” tid på – ska jag ta tillfället i akt och svära i kyrkan.

Snälla Snow-Forecast och alla tillgängliga vädergudar – jag vet att ni har planerat ett snöfall över Tarentaise till helgen, men det vore trevligt om ni kunde flytta det till måndag, eller åtminstone begränsa det till ett av det måttliga slaget. Just nu ser det visserligen måttligt ut, men man vet ju aldrig med er.
Tack på förhand/ Hedda