Bummarbloggen

betraktelser från val thorens

Meny Stäng

ICI

Så.

Sitter för tillfället på turistbyrån (som så många gånger förr) och njuter av dyrt, men effektivt internet. Inga barer har fått igång sina nätverk än, och det är ändå bara Froggen som är öppen.

Vädret: Snöat konstant sen vi kom hit, inte mycket men lite hela tiden vilket har resulterat i ungefär 20 cm torr fluffig snö i byn. Imorgon utlovar Snowforecast stora solar, det känns som om säsongens första skiddag har alla förutsättningar för att bli grym.

Boendet: Inte lika stort som förra året, men badrummet och framför allt köket är otroligt fräscht. För första gången någonsin bor jag i en lya med en riktig kyl/frys. Sanslöst lyxigt. Jag och Linnea delar på en fönsterlös bunker modell större. Massa tomt golv. Kommer bilder och sånt i ett senare inlägg.
Utsikten är inte dålig den heller – balkong på solsidan och bortsett från baksidan på Neveshuset är den riktigt skrytig.
Vi har ett förråd, tvärs över dörren, som är ungefär lika stort som ett genomsnittligt badrum. Gott om plats för skidor och allmänt skräp med andra ord.
Enda lilla minuset är väl att i princip alla i huset är bofasta, och att vi redan fått klagomål på att vi är högljudda. Inga hemmafester hos oss med andra ord. Men det känns som en fis i rymden, faktiskt.

Annars då.. resan ner gick bra, lite förseningar på Kastrup och Björn och Anton lyckades köra vilse när de skulle hämta oss. Liten nätt omväg via Chamonix. Igår var vi nere i Moutiers och bunkrade, köpte käk för 250 euro och alkohol för ytterligare 100. Herregud vad det var skämmigt att lasta upp på bandet. Men med tanke på hur roligt det är att köra fram och tillbaka till Moutiers, och med tanke på bensinpengar, så är det lika bra att bunkra ordentligt när man ändå är där.
Hittade ett underbart vin – 84 cent flaskan – jag kommer aldrig att dricka det igen, det kan jag lova. Ungefär lika gott som diskvatten.
Vägen hem var spännande, väldigt dimmig. Man såg ungefär en meter framför bilen när det var som värst.

Har vart inne och sagt hej på jobbet också, lite oklart om när jag kan börja men jag har jobb i alla fall. Anders kommer också tillbaka, dock först efter jul, så jag antar att jag kommer få jobba en del under julhelgen.

Ikväll blir det film i våran dubbelsängs-soffa och imorgon..!

PS. Tunn luft är riktigt jobbigt.