Bummarbloggen

betraktelser från val thorens

Meny Stäng

Suddigt

Följande ska inte ses som klag.
Jag är jätteglad att det snöar. Det är bara det att jag åker väldigt dåligt när det är flatljus, och idag var en sån där dag när jag med glädje hade bytt min lysande lila jacka mot vadsomhelst vanligt rött/svart/grått för att inte vara i blickfånget när jag hasade mig nerför Plein Sud i ett kontrastlöst vitt sudd.
Såatte.

Testade Kurona igår, i minst lika jobbigt flatljus. De är ungefär lika osänkbara som jag väntat mig. Det mesta var stängt för lavinsprängningar så jag körde bara i djupsnön jämte barnbacken och Plein Sud, men det lilla var i alla fall grymt kul. Galet mycket snö, jag sjönk ner till knäna (skidspetsarna sjönk inte!) men kunde köra på bra ändå. Väldigt trevligt.
Dock är de ganska åbäkiga i tvådimensionell snö, men det gör inget. Hihi.

Saloon öppnade igårkväll. De senaste två åren har jag då och då funderat på vad den ohyggliga drinken mina kära britter gillade heter, igår fick jag svaret. Lord Helmet. Hur lyckades jag glömma det? Skumt.
Rätt trevligt i alla fall, lyckades föra en konversation i princip bara på danska med en kille som jobbar som Alpservice-repp. Jag pratar väldigt bra danska efter några öl (drinkar). Fyllde även på vårt glasförråd lite. Mmm, det ljuva bummarlivet, snart börjar jag väl ”låna” toarullar på restaurangtoaletter också.
Innan Saloon lyckades vi även ha en förfest i lägenheten med den lägsta volymen någonsin. Vi satt i princip och viskade. Vad ska man göra när man har grannar som precis fått barn, liksom.
Får se till och lära känna folk som har tåligare grannar.

Nu väntar jag mest på solen, ser inte så lovande ut för de närmaste dagarna, men så länge det snöar får det gärna vara mulet.

Videobloggen kommer, så fort jag lyckats komma på hur jag ska göra för att rendera den. Har gjort tre försök som resulterat i

  1. Väldigt bra HD-kvalla, tyvärr kom bara den övre vänstra fjärdedelen av bilden med
  2. Frimärksstor bild. Jag skrev in 1080×720, jag fattar ingenting.
  3. Samma som ovan – bara suddigare.

Nåja.
Det hade kunnat vara värre. Skidförrådet är åtminstone kallt nog att ställa datorn i så den inte överhettar sig och dör.
Ute är det kallt nog att frysa ful-gin.
Over&Out/HB