God Jul bloggen!
Ja, och ni som läser också förstås.

Idag fick jag världens bästa julklapp. Vaknade strax efter nio och slängde iväg ett pessimistiskt mess till Anna: ”ska vi verkligen åka när det är såhär risigt väder?”

Förtio cent senare hade vi lyckats bestämma att ja, det ska vi visst det och jo vi ska ha med oss fika också. Sagt och gjort, 10:00 sharp hasade vi ner jämte Tango.
Sikten var väl sådär, ska sägas. I bästa fall usel och i sämsta fall obefintlig. men vad fasen gör det när man har hela åket under först Moutiere och sedan dessutom söloffpisten ner till PS för sig själv?
Jag skrotade nog fler gånger idag än vad jag gjorde på hela förra säsongen – ramlade ner för snödrivor och körde på stenar. Kullerbyttade och for, men mest av allt skrattade jag. Från klockan elva var planen att ta ”ett åk till, sedan åker vi hem”. När var jag hemma? Tio över två.
Satan vilken bra dag det var.

Hem till snabb och iskall dusch, julgodis och Kalle Anka. Granen i hörnet och en inte helt tokig, halvt hemmagjord glögg.
Fick en julklapp också, en knallrosa mössa. Tanken var att jag och Anna skulle byta julklappar men eftersom skiddagen blev en aning längre än väntat hann jag inte ut på byn. Ska fixa det imorgon hade jag tänkt.

Resten av 101224 tillbringades på Kinabalu. Stora fonduedagen, deluxe. Vet inte hur många jävla fonduegrytor som står i blöt och väntar på mig imorgon.. deprimerande många. Längtar verkligen efter att vara ledig nu, hinna pussla ihop en (eller flera, jag har filmat massor) videobloggar, kunna förfesta innan man går ut och annan lyx. Dumma lille dansk, masa dig hit så jag får vara ledig!!
Tyvärr kanske jag åker på ofrivillig ledighet imorgon. Inte från jobbet men från skidåkningen.
I ett av alla störtdyk nerför osynliga snödrivor råkade jag nämligen vrida mitt vänsterknä. Det gjorde inte särskilt ont så länge jag åkte, och det syns ingenting på utsidan, men så fort jag låter det stelna till gör det satan ont att få igång det igen (Läkarkusin, kom med goda råd ^^) så om det inte är så episka förhållanden imorgon som jag misstänker att det kommer vara så blir det chilldag.
[plats för väl valda svordomar]

Bortsett från den lilla detaljen har jag haft en synnerligen trevlig julafton.
Nu ska jag diska ur dagens kvarglömda matsäck och njuta av lugnet. Alla andra är ute men ärligt talat känner jag inte peppen. Mina händer luktar ost, vitlök och diskmedel och jag orkar inte fixa iordning mig whatsoever. Nej, det är jag och sängen ikväll. Hoppas att jag vaknar imorgon med ett lite mindre stelt knä.

Julkram på er alla/HB

”Tyko Jonsson hörde till den kategori människor som tror att alla som frivilligt ger bort någonting är kommunister.”