Så, idag änteligen öppnade de över till de andra dalarna. Mysigt värre, bortsett från att termometern nere vid Funitelen visade sjutton minusgrader strax före tio imorse.Optimisten i mig hoppades på lite inversion (varmare högre upp på berget) men det kändes snarare kallare på toppen.

Nåväl, jag har haft en ruggigt bra åkdag ändå. Först irrade jag runt i Mottaret och höll på att frysa halvt ihjäl på kuppen, så jag drog över till Menuires och väckte den gamla lokalkännedomen till liv. Det finns nämligen en backe som heter Grand Lac, och den är väl inte den mest spännande men den servas av hela systemets kanske goaste lift. Stoppade dynor, vindbubbla, ansiktet rakt i solen – vad mer kan man begära? Läskmaskin kanske?!
Lätt värt.
Menuires var omväxlande fantastiskt (fluffet jämte pisten) och uthärdligt (kanonsnö och dåligt pistat längst ner) det vill säga ungefär vad jag väntat mig.
Tyvärr började hela jag domna bort av köld så jag drog tillbaka till VT och värmestugan vid Caron. Anlände ca tre minuter innan stora lunchruschen. Helt plötsligt var alla bort upptagna av fransmän med baguetter och automatkaffe. Så sent som igår var byn och backarna närapå folktomma. Shit vad som kan hända över en natt. Fascinerande.
Passade på att köra några nyöppnade backar innan jag återigen förlamades av köld och drog tillbaks till värmestugan för att möta upp Anna, Max och Anton. Trevligt med lite sällskap efter många timmar med iPoden och mitt ego som enda sällskap.

Bra skiddag avslutades på Annas balkong med riskakor, cookies och citronte. Och givetvis det obligatoriska solskenet. Gogglebrännan är på gång nu, om man tittar noga. Satsar på att vara fullfjädrad tvättbjörn till jul, haha.

Ikväll öppnar Summit, vilket är najs då det är den nattklubben som ligger närmast stamhaken Scandi och Saloon (och Tango & Snesko när de väl öppnar) så jag får nog ta mig en powernap innan maten om jag ska orka hela kvällen. Puh. Jobbigt liv det här alltså.

Dagens Frågetecken: Hur pårökt var snubben som pistade Lac de la Chambre? Meterhöga snövallar mitt i pisten är Inte Okej.