Pappa och hans polare har någon gammal anekdot som jag inte minns väl nog för att återge här som handlar om bergsgetter. Den går ut på att det finns getter med kortare ben på ena sidan för att de lättare ska kunna gå upp för sluttningarna. Således har jag alltid varit medveten om skämtet med höger och vänstergetter.

Vad jag inte visste är att det tydligen är en gammal fransk skröna också.
I Meribel finns det ett gäng backar som har fått namn efter djur och Dahu är en av dem. Ecureuil var inte så svårt att lista ut vad det betydde, men Dahu?
Tacka vet jag Wikipedia, den ständiga källan till onödig information. Dahu är helt enkelt det franska ordet för höger/vänsterget. Fantastiskt!!

På Wikipediasidan finns även en kort beskrivning på hur man lättast fångar en Dahu. Jag funderar faktiskt på att prova. Planen var ju egentligen att tämja en marmott, men en vänsterget hade varit så mycket mer imponerande. Tänk att gå ner på snötorget med en vänsterget i koppel. Ja jisses.

Nu ska jag åter vända uppmärksamheten mot Tracks Nittiotalsspecial. Hanson – I Will Come To You. Snyft snyft.