Gårdagskvällen i siffror:

  • Antal arbetade timmar: 7,5
  • Antal sittplatser: 48
  • Antal sittande gäster: 66
  • Antal rätter (desserter ej inräknade): 118
  • Antal takeaway: 20+
  • Genomsnittstemperatur i köket: 42 grader celsius
  • Liter drucken jordgubbssaft: 2,5
  • Köksyta i m2: 15

Jag skulle kunna fortsätta ett bra tag till. Igår var nog den stördaste jobbdagen sedan.. tja.. sista morsdag innan SalmonStore byggde ut. Helt d ö d.
När man moppar köket kvart över ett vet man att man lever, även om det inte känns så just då.
När man ser det i siffror låter det inte så illa heller, som en vanlig novemberlunch därhemma, men skillnaden är att här görs ungefär 65% helt a la minute, avställningsytorna är minimala och det finns knappt tallrikar till en full sittning. Och 99% av maten ska ut mellan 7 och halv 10.
Lagom körigt.

Idag ska jag åka skidor, hade jag tänkt. Tyvärr blir min dag helt sönderhackad eftersom jag ska på obligatorisk medical check-up halv tolv. Något mystiskt franskt fenomen som har hängt i sedan förtiotalet. Enda fördelen med det verkar vara att man upptäcker folks hjärtfel och liknande innan de går och dör knall och fall, men eftersom jag inte har något hjärtfel och gillar att åka skidor är jag lite småsur just nu.
Jag menar – halv tolv?! Vadfalls? Varför inte halv nio eller kvart över fyra istället? Snacka om att mörda en skiddag.
Oh well.
Parken lär inte försvinna tills imorgon (och förhoppningsvis inte till i påsk heller) men ändåååååå.

Nej, borsta tänderna, klä på min och passa på att ta en sväng förbi Skiset och leta efter valla i större paket än pyttesmå. Snöläget repar skidor värre än någonsin just nu.
Pusshej.