”Challa, du är som Fantomen.. fast med lite mindre konstiga arbetskläder..”

En sån dag. Oförskämt bra. Kvalitetsåk (nåja) i Plein Sud i väntan på stockholmarna, och sedan fullt ös bort till Courchevel, eller Courchan som vi säger här på Solsidan. För soligt är det. Soligt, varmt och med härligt slushig snö.
 I 1850 såg jag den mest blanksvartklädda tjej jag någonsin skådat – tänk Britneys catsuit i Ooops-videon, fast svart och med en superblank svart dunjacka och svartblanka moonboots så förstår ni vad jag menar. En sak är säker – två dalar bort är färgglada freerajders inte normen. Snarare aliens.
På väg hem stannade vi till i det om möjligt ännu soligare Menuires, eller nja, ovanför vid Granges-liften där jag efter påtryckningar drack mitt livs första Irish Coffee. Jag kan inte påstå att det var så gott som alla andra verkar tycka, men det var inte jättejätteäckligt heller. Tror att det kan ha varit en miss att blanda den noga, det hade vart smartare att bara dricka spriten i botten, hehe.
Nej, skämt åsido, jag är nöjd med incashandet av några vuxenpoäng i alla fall. Jag behöver som bekant alla jag kan få.
När vi kom tillbaks till Val Thorens möttes vi av en mysig syn – utomhus, halvakustisk afterski på Tangoterassen (detta arkitektoniska mästerverk!). Perfekt avslutning på en underbar skiddag, att sitta, och senare stå och småhoppa, på en uteplats med polarna, med utsikt över sinnes vackra berg – och Browall, Tösen & Tall förstås.
Det goda livet på en pinne.
Hyser små förhoppningar om att kvällens RappaKaljabatalj (säg fort femton gånger!) även den skall gå till historieböckerna. Tiden får utvisa. Frågan är bara om något kan slå Naturens Hämnd.
Puss!
PS. Lillebror – rubriken!
🙂