Nackdelen med att gå på folkhögskola är att undervisningen är extremt närvarobaserad. Å ena sidan är det ett upplägg som passar mig väldigt bra, man har lektioner och när man är ledig är man ledig, men möjligheterna att ta ledigt mitt under terminerna är i princip obefintliga. Missar man en temavecka är enda alternativet att läsa in den med ettorna, ett år senare.

Grejen är att jag har fått ett erbjudande att hänga med Skiweek till Vemdalen vecka fyra, som fotograf/reporter i största allmänhet. Tout compris. Så nu sitter jag med lite lätt vånda för att ta kontakt med läraren som har hand om massmedieveckan.
Har jag tur är det föreläsningar och övningsuppgifter och då kan jag eventuellt läsa in merparten på egen hand och klara mig på så sätt. Har jag otur är det en massa studiebesök och då är enda alternativet att läsa kursen i tvåan (alternativt banga Skiweek, men det känns inte som något alternativ). Måste jag göra det blir det ännu lite krångligare eftersom långpraktiken i tvåan ligger mellan v.2 och v.9. och schemat för ettorna ser hyfsat identiskt ur år efter år. Inte optimalt att mosa in en veckas skolgång i en praktikperiod. Bleh.

Men men, jag ska få tag på Janne först, så får vi se vad som händer.
Hålla tummarna, alltså.
Fem dagars skidåkning, foto och allmänt häng med dåren här nedanför + annat skönt folk: låter fantastiskt.

Dessutom vore det skönt att få några dagars åkning i benen innan jag återvänder till paradiset. VT v.8 yeeeah! Tänk att åka ankarlift – bara en sån sak. Och att testa hur det funkar med långa fladderlagg i svenska backar. Och framförallt, att bara få stå på ski. Ååååh.