Bummarbloggen

betraktelser från val thorens

Meny Stäng

Nörderi på otroligt hög nivå.

Ni som hängt med mig ett tag vet att jag hyser en speciellt skräckfylld hatkärlek till Tre Dalarnas allra skraltigaste äggliftar – Saulire och Plattieres. I vintras satte jag stor ära i att inte åka dom en enda gång.

Om sanningen ska fram så blir jag smått panikslagen av blotta tanken på att trycka mig in i de slitna glasfiberäggen. Men fasen vet om jag inte ska göra det ändå nästa sportlov.
Varför?
Jo för att Saulire börjar bytas ut redan i år – den övre etappen ska stå klar i december, och nästa vinter byter SETAM ut den två nedre delarna av Plattieres. Läskiga, psykedeliskt färglagda glasfiberägg is no more, alltså. Kul att det inte bara är Val T som levlar på liftsidan. Plus att de ska bredda och plana ut flaskhalsen Lac de la Chambre lite till. Håhå jaja.
Risken för att bli pååkt av en viss överexalterad exbummare i den backen kommer vara skyhög vecka åtta – jag bara varnar er. Flyget precis efter kröken, och flyget ner mot transporten, here I come.

Jag inser f.ö. att jag nog är den enda människan inom ett par hundra mils radie som är intresserad av det här. Bara så ni vet.
Jag har självinsikt.