Misstänker att årets dos säsongare i franska alperna är milt frustrerade över snöläget. Heck, jag vet att jag är det, och jag sitter bara hemma i ett regnigt, blåsigt Ljungskile och kollar Snowforecast onödigt många gånger per dag.

Förra året hade vi riktigt mycket snö i november-december. Efter det, not so much som alla vet men det var åtminstone en underbar början på säsongen.
Nu ser det dock ut som om fluffet är påväg mot Savoien och Vanoise, åtminstone om man ska tro ovan nämnda vädersajt (och det gör jag för det är det bästa jag har att tillgå..). Tycker det kan dumpa på ordentligt så det finns en bra grund till nyår och sportlovet. Jag menar, laga belag är trist, och jag tror inte att Laurent på Skiset är riktigt lika schysst med kompispriserna nu när jag degraderar mig själv till veckis.

I övrigt händer det inte mycket, planen är att jag och min kompis Vikkan ska in till Götet idag, men eftersom hon är otroligt morgontrött och ganska ointresserad av skidprylar åker jag in nån timme tidigare för att hinna förbi Skistore. Förklarade för henne att det inte gör något att vi möts upp i stan senare med orden ”jag tror inte att du hade tyckt att det var kul att titta på när jag dregglar över överdimensionerade rockerlagg ändå” och bytte sedan raskt samtalsämne för att slippa förklara skillnaden på spann och rocker. Det är liksom först nu jag inser hur mycket nördfakta man kan samla på sig som säsongare, och att timglasskidor fortfarande är ett existerande begrepp i normalsvenskens ordlista.
Som förra året när jag gav mig in i en hätsk diskussion om huruvida första versionens Hellbents var 120 eller 122 under foten. Jisses. Bara för det kan jag inte minnas det rätta svaret och jag orkar inte googla men jag vet att jag hade fel.
Åh första versionens Hellbents! Som jag skrattade när jag såg dem på Goitschel i december 2007. Helt ologiska för den jag var då.
Tiderna förändras.

Skitsamma, nu ska jag duscha, käka frulle och bege mig mot metropolen Götet för att leta hjälm och skaffa nya underställ. (Jag slängde alla jag hade efter förra säsongen, vilket var ytterst befogat. Vet ni hur mycket noppror som genereras efter fyra säsonger/400+ skiddagar?)
Wish me luck.

/HB

Och nu tycker jag att vi allihopa tar varandras händer och sjunger We Shall Overcome dansar snödansen. 28 dagar, folket. 28 dagar.