Alltså, jag har ett så himla ambivalent förhållande till mina kära materialsporter.
Det bär mig emot på ett sätt, att lägga ut tusentals kronor på någonting som är förbrukningsvara, dåligt för miljön, dyrt och som jag kanske inte ens egentligen handen på hjärtat behöver.
Men samtidigt är det en förutsättning för att hålla på.
Visst, klart man kan vara duktig och ha ett par skidor som funkar till allt, eller som man av nödtvång lär sig hantera i alla situationer. Men har man väl slagit av från den vägen är det så svårt att gå tillbaka.

Jag har två par lagg som jag använder i nuläget. Ett par normalsmala och ett par tokbreda. Det funkar bra. Jag får inte använda de breda så ofta som jag hade velat, men som mitt liv är ordnat just nu är jag glad att jag hinner åka alls, så jag ska inte klaga.
Problemet är när det dyker upp något som kan fylla en materiell lucka som jag liksom försökt att ignorera.

Det är helt enkelt inte logiskt att ha ett par 90mm breda parklagg och ett par Kuro när man åker skidor med ojämna mellanrum och aldrig vet vilka förhållanden det är i förväg.
Drömpudret lyser nästan alltid med sin frånvaro. (Eftersom jag är den inverterade puderguden.) Parklaggen är för smala och ostabila för skräpsnö, hur mycket jag än försöker blir det inte särskilt kul.

In på scen: skidtest.
Plats: Hammarbybacken, denna snöklädda slagghög som med lite envishet är säkert tjugofem svängar lång.

Tanken var att jag skulle prova dem för att jag verkligen inte trodde att jag skulle gilla dem.
Korkat Hedda, mycket korkat.
Tanken var inte alls att jag skulle
1. Hitta ett litet hopp precis jämte liften och köra varv på varv på varv.
2. Göra detta på ett par skidor som tuggade skräpsnö som om det vore jag vet inte vad och detta utan att ge mig ont i fötterna pga inte samarbetar bra med mina pjäxor.

Eh ja, så att om någon har femtusen som ligger och skräpar, kan jag få ett par Armada TST 183 då?
Nähä? Okej då..
Alltid värt att fråga.

Men damn vad de laggen gjorde med mitt självförtroende, det var inte nådigt. Och jag har inte åkt så bra på hela vintern. Bara hämningslöst fullt ös. Teknik är faktiskt sekundärt ibland.