Ja, alltså, jag försökte ju hålla mig vaken genom slopestylefinalen i NZ Winter Games inatt. Det gick.. nästan. Blinkade till lite under herrarnas andra heat, opraktiskt nog precis när Jesper T körde. Lyckligtvis vaknade jag till lagom till slomo-reprisen.

Hade någon sorts plan på att jag skulle orka skriva en artikel där vid tvåtiden inatt, men det gick inte så bra. Lyckades visserligen vakna till igen, men då bestämde sig Freerides adminsida för att den hatar mig, och raderade prompt alla mina anteckningar när jag tryckte på spara. Så nu svävar ett gäng hastigt nerknappade citat och funderingar runt ute i sajberspejs.

Nåväl, tolv timmar försenat så fick jag ihop en text, efter en upprepning av mecket från inatt ska kanske tilläggas. Jag fattar inte varför den gör så.. låt min text vara ifred, dumma adminsida.

Tre reflektioner dock:

1. Bene Mayr startade inte i finalen. Nu vet jag i och för sig inte med hur kort varsel det beslutet togs, men hade det inte varit schysst att låta personen som var närmast på tur att kvala få köra istället?
Dessutom hade ju Crille Hjälmeby faktiskt högre poäng än honom i kvalet men missade eftersom kvalet var indelat i olika heat.
(Och ja, jag tycker heatreglerna är lika dumma alltid, även när de inte drabbar just svenska åkare. Hade gillat bättre om kvalet körts i heat, för att korta ner väntetiderna för åkarna mellan åken, men att de tre bästa från varje heat gick vidare och att resterande sju bestämdes av poäng, oavsett heat. Att bara ha en poängplats blir lätt lite konstigt, särskilt som det var fyra eller fem åkare som hade tagit sig till final före Bene Mayr om det hade avgjorts på poäng istället för placering. Oh well.)

2. Lisa Zimmermann. Okej, hon hade kanske inte bättre åk än Dara Howell sett till svårighet, men dang, i hennes andra åk fanns något av det svårdefinierade begreppet stil som sällan syns till på damsidan i tävlingssammanhang. Jag kanske är helt ute och cyklar, men jag tyckte hon körde snyggt som attan, snyggast av tjejerna.

3. Kaya Turski. Varför var inte hon med? Jag har inte hört något om någon skada, och det hade varit najs om någon kunnat hetsa Tiril på allvar. Den här gången var hon väldigt ohotad.