(Jag har tröttnat på att ha femtioelva bloggar om olika saker, så ibland hamnar lite random grejer som jag vill skriva om här. Och just nu vill jag skriva om Pokemon.)

Egentligen vet jag inte om jag kommer spela X och Y. Då måste jag skaffa ett 3DS, och en del av min hjärna har svårt att motivera varför jag skulle ge mig själv en spelkonsol i tjugofemårspresent. Har förövrigt ett vagt minne av att jag önskade mig ett Game Boy Color när jag fyllde tolv eller tretton, men det hör inte riktigt hit. Jag blev bara så deppig när den här bilden dök upp i mitt Tumblr-flöde. Det är evolutionen av en av start-Pokemonen i nya X och Y, Quilladin. Och tydligen är stora delar av Pokemonfansen besvikna med Chespins utveckling.
Hallå?
Alla kan inte vara Charmeleon, och det är en av sakerna jag tycker är fin med Pokemon, och som blivit bättre för varje ny generation som släppts. Även de som vid första anblicken kan tyckas svaga har styrkor mot någon annan typ, och nu lägger de ju även till Fairy-typen för att ytterligare balansera bort dragon-typens övertag.
(Det är helt sjukt att dragon fortfarande har ett övertag, det har den haft sedan dag ett.. arton år senare.. suck. Men skitsamma.)

Okej, jag fattar att det är nice med Pokemon som ser mäktiga ut, men ingen av X&Y-evolutionerna ser speciellt imponerande ut om jag ska säga vad jag tycker. Braixen är som en sån där skör handväskehund, fast den går på bakbenen, och Frogadier är en ödla med fluff runt halsen. Kasta inte sten i glashus.
Det har inte släppts några stats eller moves än heller, och det finns ingenting som säger att en Pokemon måste vara stor som ett hus och ha livsfarliga horn eller huggtänder för att ha ett bra moveset. Och nog för att Quilladin är lite klotrund och kortbent, men den ser fan så mycket stryktåligare ut än de båda andra två.

Äsch. Jag vet inte vart jag vill komma med det här, det var bara det att jag blev alldeles till mig av upprördhet när det dök upp ett tårögt litet fantasidjur på min dashboard. Skyll det på att jag haft en soft spot för gräs-starters ända sedan Chikorita eller nåt. Whatever.
Klanka inte på gulliga Pokemon helt enkelt.