Det finns ingenting mer lågmält irriterande än när i övrigt duktiga, aktiva nyhetssajter och liknande media skickar ut autogenererade tweets. Ser-i-öst.

Det tar ungefär 30 sekunder att lägga artikellänken, lämpliga taggar och mentions samt en rubrik som inte försvinner i..

..tröttsamma punkter..

..i en icke-autogenererad tweet istället, vilket sänder helt andra signaler vad gäller faktisk närvaro och tillgänglighet. Själva grejen med Twitter är att alla via enkla alfakrull kan interagera med varandra (så länge vi inte talar om rasister – oj förlåt, jag menar såklart invandringskritiska mönstermedborgare *faller ihop i en pöl av sarkasm*, för de pottsorkarna har åtminstone jag tagit för vana att blocka), inte att några är passiva mottagare till lika passivt utskickade, halvt stympade textsnuttar.

Sånt krafs kan stanna på Facebook.