Hur lagas en halvtrasig hjärna? Med trygghet, rutin och uppskattning.
Tillbaka på ruta ett, fiskparadiset vid Den Stora Vägen som Leder Ut I Världen.
Precis vad jag behövde i sommar, att få vara förvirrad kung över ett buffékök på sisådär tio kvadrat varav fyra består av kylen. I sällskap med min fenomenala sidekick, Den Bästa Kompisen, Cheesecake och en hoper andra goingar har jag sakta men säkert återfått både en hel del av mitt närminne, organisationsförmågan och i största allmänhet orken.
På ett sätt, och trots att jag nu är mitt upp i det, tar det emot att backa tillbaka, stappla hem till småstaden för att slicka mina sår och rensa skallen, men samtidigt känner jag i hela mig att jag gjort precis rätt. Att jag mår väl. Att jag har ork igen. Inte till allt, men till en del och det är ingenting jag har några planer på att förminska.

Jag sjunger igen.
Det var ett jävla tag sedan.
Jag argumenterar med radion (till kollegors stora förvirring).

Jag är arg på mig själv, såklart, och jag har fortfarande en enorm skrivfobi, men jag börjar hitta ord igen.

Jag läser böcker igen. Hela böcker av papper. Inte bara slentrianläsning av favorit-fanfiction. Nej, böcker. Finkultur.

Jag har gått upp i vikt. Bara en sån sak.

När jag tänker efter lite inser jag att mer än en tredjedel av mitt liv har gått sedan jag först hamnade på lönelistan på det där stället. Tro fan att det känns tryggt då. Det är ju som att komma hem, fast inte riktigt.

Och på tal om tid – min fenomenala sidekick som inte ens har fyllt 18 än hade ett riktigt glödlampe-moment igår eftermiddag, när hon började beklaga sig över ”den yngre generationen”. Tack för asgarvet om en säger så. Generationen som avsågs var de något yngre tonåringarna (vilka väl borde höra till samma generation som sidekicken ifråga), och

Förövrigt vill jag uppmana alla som inte gjort det att lyssna på Zara Larssons sommarprat – början är lite seg men efter ett tag levererar hon en feministrant vars innehåll även de dummaste av fuckboys borde vara kaplabla att ta till sig. Hatten av!