Den här bloggen såg dagens ljus i sin ursprungliga form för ungefär åtta år sedan. Då som en serie inlägg på den numera insomnade (tror jag iallafall) hemsidan Resedagboken.

Jag skrev mest för att släkten där hemma skulle få matigare uppdateringar om min tillvaro i Val Thorens än vad som får plats på ett vykort, och för att jag väl alltid har skrivit. För min egen skull.

Jag trodde jag var färdig med säsongandet. En del av mig är kanske det, den delen som skulle kunna tänka sig plugg eller jobb och helt okej lägenhet hemma i Sverige istället för att trängas med okända människor på alldeles för få alpkvadratmeter. Men när jag började leta efter saker att plugga till, och undersökte jobb som jag skulle kunna vara kvalificerad för stötte jag på problem. Vadå börja plugga i mars? Jag vill ju åka skidor i vinter.
Hoppa på ett halvårsvikariat i oktober? Och eliminera alla möjligheter till mer än någon enstaka vecka av skidliv? Hilfe..

Det är uppenbart. Jag har ingen lust att inte åka skidor i förhållandevis stor mängd den kommande vintern. Detta faktum orsakar viss panik i den delen av mitt huvud som även blir nervös av det faktum att jag fyller 27 om några veckor. Övriga delen av huvudet ser dock på vinterplanerna med tillförsikt, tar det hela med en klackspark och fortsätter fundera.

Det kan tillexempel knappast bli ett sämre snöår än vintern 2010-2011.