Bummarbloggen

betraktelser från val thorens

Meny Stäng

Annie Lennox – No More ”I Love You’s”

Annie Lennox – No More ”I Love You’s”
Medusa (1995)

Jag var nog typ sex år gammal när vår familj skaffade en cd-spelare. Och det här med att bränna skivor fanns inte på kartan i mitten av nittiotalet, åtminstone inte i min värld, däremot var det ganska vanligt att låna skivor av bekanta då och då.

Utöver pappas skivsamling, och låtarna jag hörde på dansen och radio var min huvudkälla till ny musik min kusin Hanna. Jag har ett vagt minne av hur andäktigt det kändes att få låna hennes plattor med Enya och Annie Lennox mot löfte att vara försiktig med texthäftena (det vill säga hålla dem utom ordentligt räckhåll för min tre år yngre bror).

Så tack kusin, för att du introducerade mig för Annie Lennox. Inte nog med att det är fantastisk musik – det fick även till följd att jag på senare år lärt mig vad ord som ”woebegone” och ”lunatic” betyder. Dessutom är det lite kul att nyss nämnda ord är en del av texten i en låt som upprepar frasen ”language is leaving me” säkert tio gånger.

Daba-daba-dum-dum-dum, woo-ooh!