Flingor heter flocons på franska. Det tycker jag är väldigt gulligt. Snöflingor heter flocons de neige, och havregryn heter flocons de avoine. Inte för att det senare är något som fransoserna uppfunnit eller ens vet existerar eller så.

Idag blev en delvis vilodag, för min snöskottningströtta kropp kände behov av det. Istället för att åka har jag alltså betraktat ett stort antal fallande snöflingor, rensat på en hårddisk och filmat snö.

Och skottat snö.

Dessutom var jag redig och gick ner med jobbkontraktet till parkeringshuset, och har köpt Carte Neige. Så nu är jag dubbelt försäkrad, och fix-färdig för att köpa säsongskort imorgon.

Men ja. Såhär såg det ut i byn innan idag. Och det slutar inte. Bara under tiden jag skottade ikväll kom det typ fem centimeter till. På lite över en timme. Och på taket utanför vår lägenhet har jag mätt drygt 40 centimeter sedan igårkväll. Aaah!

Andra iakttagelser:

  • Salt-under-isen-knepet fortsätter att fungera. Tack och lov.
  • Igår fyllde Bob i köket år. Han hade tydligen firat detta med att dricka lika många shots som han fyllde år. Tjugotvå stycken. Så han var lite blek idag. Men grattis, Bob!
  • Kökschef-Saga var på dansbandshumör. Trevlig kontrast mellan ovanvåningens topplistemusik, och så kommer man ner i köket och hör ”Dagny, kom hit och spill”. Haha.
  • Andreas har slängt sallad i vår återvinningskasse.
  • Finns det någon i hela byn som inte tycker att det är förskräckligt ologiskt att en skranglig tjej jobbar med att skotta byns största terrass? Någon? NÅÅÅGON?! (Jag vet, det är ologiskt. Ni behöver inte tala om det för mig när jag håller på att hacka is.)
  • Hungry + angry = Hangry. Hungry + grumpy = humpy. Vettetusan hur bra det senare funkar..
  • Jag hade glömt att jag köpte chokladpudding när jag handlade i förra veckan. Hittade den när jag kom hem från jobbet innan. Lycklig nu.