Ibland känns det som att det gått ungefär trekvart sedan jag åkte iväg på säsong första gången. Andra stunder känns de åtta åren som mer än den knappa tredjedelen av mitt liv som det faktiskt är. Tid är ett märkligt begrepp hur jag än vrider och vänder på det, och eftersom jag är en vänlig typ (oftast) så tänkte jag nu dela med mig av ett litet nostalgi, som kanske framförallt kommer uppskattas av mina prylnördigare vänner.

Prylar som var hetare än solen vintern 2007-2008:

Rossignol Scratch Steeze

scratchsteeze

Nästan sjukt breda med dåtidens mått mätt, och tillverkade precis innan rockerfenomenet fick sitt stora genomslag – Steeze drog blickar till sig, om inte annat så för grafiken. Frågan är hur kul de var att åka på.. PNyberg?


K2 Hellbent

hellb

Det fanns ett par första generationens Hellbents i skyltfönstret på en av Skiset-butikerna under min första säsong i Val Thorens, det glömmer jag aldrig, med liemansgrafik, Dukes och allt. Det dröjde till vintern därpå innan jag såg någon åka på ett par i verkligheten, men bara vetskapen om att det fanns så stora skidor var smått överväldigande på den tiden.


Head J.O. Pro

jo

Ibland är det skönt att utvecklingen går framåt och att (de flesta) skidfabrikanter lämnar sina mindre bra idéer bakom sig. Konstruktionen var det säkert inget fel på, men motivet känns sådär.


K2 Seth

k2-seth-skis-2008-169

Grundkurs i offpistskida för bummare, typ. Inte allt för dyr, inte skrämmande bred men skrämmande ful, och till vintern 2007-2008 försedd med en liten men dock rocker.


Hendryx Purple Haze

ph

På den tiden när jag bara ägnade mig åt lurkande i Freerides forum och aldrig skrev några inlägg själv, då var ett par Hendryx PH med duckstance svaret på all världens hårdvarurelaterade frågor. Nästan.


Red Hi-Fi

WH

Innan Saltsjöbadens stolthet POC fullständigt tog över marknaden för störtkrukor fanns en hjälm som hette Red Hi-Fi. Den prydde många huvuden de sista åren på 00-talet.


Anon Figment och Dragon DX

1006822

Hur gör man ett par populära skidglasögon? Ser till att de finns i en herrans massa mer eller mindre spexiga färgkombinationer, har spegellins och inte gräver ett allt för djupt hål i köparens plånbok. Det är så man gör.


I nästa historielektion kommer vi titta närmare på prylar som till skillnad från de som presenterats i detta inlägg levt kvar länge.