Enligt gammal god tradition kommer nu ett inlägg som lite försiktigt oroar sig över snöläget. För det här med El Niño verkar ju vara ett i första hand Nordamerikanskt fenomen, och jag kan inte låta bli att känna mig lite purken när jag kombinerar väderleksrapporten här ovanför med webbkamerabilderna här under.

Väderläget i Nära Döden-backen enligt webbkameran.

Väderläget i Nära Döden-backen enligt webbkameran.

Skralt med snö i Plein Sud.

Skralt med snö i Plein Sud.

Jag tänker inte stressa upp mig, och jag vet att bra försäsong absolut inte behöver resultera i bara snöår överlag (där var ju 2010-11 ett lysande exempel, puder i november, nästan ingen snö alls efter jul), men det vore ju trevligt med snö i byn när jag kommer ner.

Men men, det kan hända mycket på tre veckor. Det kan hända mycket på bara något dygn också, vilket jag bland annat fick uppleva efter jul förra året. Meterdump på tjugofyra timmar, hej och hå.

Här i Stockholm verkar vädret dock slutligen blivit höst. Återstår att se om grådimman är kvar imorgon också eller om det blir ännu en dag av solsken när jag cyklar runt bland Sundbybergs miljonprogram. Hoppas helt klart på det senare.

Dagar till VT: 16