Death Cab For Cutie – The New Year
Transatlanticism (2003)


 

So this is the new year.
And i don’t feel any different.
The clanking of crystal
Explosions off in the distance.

So this is the new year
And I have no resolutions
For self assigned penance
For problems with easy solutions

So everybody put your best suit or dress on
Let’s make believe that we are wealthy for just this once
Lighting firecrackers off on the front lawn
As thirty dialogs bleed into one

I wish the world was flat like the old days
Then i could travel just by folding a map
No more airplanes, or speed trains, or freeways
There’d be no distance that could hold us back.


Nyår är inte min grej. Det slutade vara min grej ungefär samtidigt som det slutade bestå av oändliga lekar med barndomsvännerna, att smått förskräckt kolla på fyrverkerier, och trött uppätande av det sista julgodiset framför Ivanhoe eller Sound of Music dagen därpå. Toppat med lite backhoppning på teve såklart.

I år är jag pepp på det nya året, eftersom det nya året för med sig löften om snö. Men nyårsfirande? Näh. Jag ska stå i disken på Panda, och om ingenting krånglar till sig kommer jag sluta innan tolv. Sen hänger jag säkert kvar för tolvslaget, men efter det är det fritt fram att gå hem. Och det tänker jag göra.

Planer kan förvisso alltid ändra sig, men jag blir hellre full och dum någon annan dag. Särskilt som 99 procent av alla jag känner här i byn jobbar. Nyår är inte min grej. Det är en av de där festligheterna som mest av allt får mig att känna mig likgiltig. Och övertygad om att 2016 har goda chanser att bli bättre än 2015, särskilt den första halvan. Mer skidåkning, mindre tid på vårdcentralen i Årsta, om allt går som det ska.

Och nyårslöften är inte heller min grej. Jag ska göra mitt bästa för att hålla mig frisk, särskilt i huvudet men rent allmänt också. Jag ska låta bli att dricka tequila, för det slutar sällan särskilt lyckat. Förhoppningsvis kanske jag kan komma på vad jag vill bli när jag blir stor. Mer än så vet jag inte. Och på ett sätt kanske det är bra.

Gott nytt på er.

/H