1. Jag fick en lätt känsla av ångest i magen när jag kollade långtidsprognosen på Yr och insåg att det inte är några nämnvärda snöfall på ingång efter det fnyk som väntas bedarra under tisdagen. Men samtidigt är en del av mig mer än redo för någon vecka av sol och pistrejs och att inte frysa fötterna av sig redan innan lunch. Femton minus är trevligt, om inte annat för att snön blir så fenomenalt fluffig när det är svinkallt, men det behöver kanske inte vara total frysbox varje dag hela tiden. Fyra-fem minus är också en bra temperatur, liksom.
  2. Baserat på ljudvolym och beteende är det ungefär ingen alls skillnad mellan de yngre årgångarna av alla studenter som är här denna veckan och den genomsnittliga sportlovsfjortisen. Mer än att de sistnämnda i många fall håller sig med falskleg då förstås. (Vadå ”håller på att bli gammal”? Vem? Jag? Tssss.) Positivt är dock att bägge grupperna till stor del verkar dela beteendet att inte åka sådär värst supermycket skidor, åtminstone inte på samma platser och tidpunkter som jag. Detta är ett beteende som även fortsättningsvis bör uppmuntras. (Läs: Festa på ni, så plockar jag upp era fimpar och ölburkar imorgonbitti innan jag kör liftöppning.)