Bummarbloggen

betraktelser från val thorens

Meny Stäng

En tanke gällande Internationella Kvinnodagen

Missförstå mig rätt nu, men jag har ungefär noll förståelse för folk i allmänhet, och män i synnerhet, som säger grattis på internationella kvinnodagen.

Grattis för att du (åtminstone som världen ser ut idag) bara genom att födas med det kön du har får spela dig igenom dataspelet Livet med svårare inställningar?

Nä. Jag förstår det inte. Egentligen skulle jag kunna skriva en hel vägg av text om diskriminering och jämställdhet, och syftet med att det ens finns en kvinnodag men det finns bättre texter på samma ämne i så många hörn av internet att det känns som slös med tid. Men seriöst, säg inte grattis.

(Och om du så mycket som andas ordet ”mansdag” idag så hoppas jag att du kommer gå igenom resten av livet med den där känslan av att behöva nysa men inte riktigt lyckas göra det.)