Bummarbloggen

betraktelser från val thorens

Meny Stäng

Dagar i större och mindre mängder

Nu är det mindre än en månad tills jag är i Val Thorens igen.

Go tanke.

Passar bra en grådaskig måndag som denna.

Det verkar även som om det har börjat snöa så smått därnere, och det känns ju bra. Lite deppigare är det faktum att liftbolaget på grund av anledningar som jag inte är säker på men nog kan gissa mig till har valt att korta ner årets säsong i bägge ändar jämfört med ifjol.

Att senarelägga öppningen kan jag faktiskt förstå – både förra och förrförra året var det ett satans ångestkrångel över snö som kom senare än väntat, och i fjol fick de som vissa kanske minns skjuta på öppningen en vecka (som sedan blev en halv, eftersom det faktiskt började snöa). Förhoppningsvis har de en baktanke om tjuvstart inplanerad även i år, om snögudarna är på det humöret. Jag hoppa verkligen det. Det blir nog lättare att försöka upprepa mitt mål att vara först upp i liften i år igen om premiärdagen är typ en tisdag än om det är en lördag.

Att korta säsongen i andra änden tycker jag å andra sidan är ett riktigt, riktigt uselt beslut. Några av förra vinterns bästa dagar var i början av maj, och även om det inte kommer nysnö så är antalet skidorter i Frankrike som fortfarande har öppet efter påsk väldigt få, så varför inte ösa på med marknadsföring och få folk att fatta att det fortfarande finns bra åkning som inte är begränsat till glaciär? Det är en enorm fördel att ha en högt belägen skidort med mycket åkning på nordsidor, utnyttja det för sjutton gubbar!

Att påsken ligger väldigt sent i år kan eventuellt ha något med saken att göra.. med tidig påsk har folk nog inte riktigt stillat sitt skidsug, men när den är en bit in i april kommer folk hem och bara ”ah, härligt, nu är det dags för sommar”, antar jag.

Skitsamma, vi får se vad som händer. I värsta fall kan jag ju stanna kvar och gå med stighudar tills jag lessnar.

Nu ska jag ta tag i min dag och gå och handla så jag kan baka kladdkaka. Jag är ingen stor firare av bemärkelsedagar, allra minst min egen, men Den Lille kommer hit i eftermiddag och då ska vi äta kladdkaka och om det ska finnas någon kladdkaka att äta då så måste jag ta tag i mig själv. Så.

På återseende och så vidare.

/H