Om någon undrar så är det inte alls nödvändigt att ha chili i ingefärsbrygd. Jag hade inhandlat den sorten som såg minst farlig ut, och vi hade i två stycken (de var inte särskilt stora alls heller), tillsammans med jättemycket riven ingefära, honung och citron, och efter att hela sörjan puttrat på spisen en dryg timme uppförde den sig ungefär som chiliromen på Rhumbox, minus alkohol. Huaah. Jag smakade ungefär en knapp tesked, och min tunga var sticksig i säkert en halvtimme. Hur Minna pallade svepa ett helt shotglas av det hela övergår mitt förstånd. Men det är säkert jättebra mot förkylningar och täppta luftvägar och sånt, plus att min tröja luktar ingefära, och det är ju alltid trevligt.

Här kommer iallafall ett vagt recept, om nån är nyfiken.

Ingefärsbrygd

  • En gryta med vatten (typ två och en halv liter)
  • Två stora ingefärsknölar
  • Fyra citroner
  • Håning
  • Chili efter behag/självbevarelsedrift

Riv ingefäran med den stora sidan på rivjärnet och hä i det rivna i grytan med vatten. Tillsätt eventuell chili, hackad. Låt sjuda i typ en timme. I dethär stadiet ska det se ut ungefär som Nikkalouktasoppa (kålsoppa med köttfärs). När det kokat ihop lite lagom, pressa i saften från citronerna, och ha i honung efter behag. Sila av, och drick.


Iallafall, när vi hade silat ingefärsjoxet och hällt över det i en tekanna traskade vi ner till Frog och drack öl och snackade med en massa annat folk som var här förra året, men som jag inte känner eftersom jag är en snöskottande introvert. Jag kan inte låta bli att tycka att det är lite komiskt, jag vet inte exakt varför, men det är något vagt underhållande det här med hur jag liksom lyckats existera i en parallell verklighet här genom att ha en helt annan dygnsrytm och lite lägre social kapacitet än de flesta andra. Efter ett tag dög Roger upp, och jag bara ”yay, någon jag känner!”, så jag tjötade med honom ett jäkla tag, och bestämde att vi ska ut och åka någon dag, och vid halv ett när min gin och tonic tog slut gick jag hem. En alldeles lagom dos av folk och hög musik, hade jag stannat ute längre hade jag nog tappat orken, men nu var det faktiskt kul.

Idag har jag tagit det lugnt på morgonen, och nu ska jag strax skriva på mitt jobbkontrakt och sen drar jag ner till Lyon.