Någon har uppenbarligen förolämpat vädergudarna.

Igår åkte jag ett åk i Cascades och konstaterade att det blåste sådär mycket att jag tycker det är obehagligt, åtminstone om jag sitter själv i liften och inte har något sällskap som kan distrahera mig. Sen åkte jag alla tre rullbanden, eftersom jag fick lite hjärnsläpp och glömde stanna vid det som går upp till snötorget, och jag inte hade någon lust att ta Plein Sud upp för den låg rätt i sidvinden.

Det blåste så mycket att de två första rullbanden, de som går parallellt med nära-döden-backen, stannade massor med gånger, och det lät på liftwaffen i det ena som att det berodde på att vinden blåste rätt in i rullbandsrören och fick nån stoppgrej att reagera. Inte vet jag hur det kan tänkas hänga ihop men det blåste satan iallafall. Blåser satan, för det håller fortfarande på. Idag har bara dubbelrullbanden upp till byn varit öppna, allt annat är stängt på grund av ”vent violent”, och sorry men det är alldeles för dålig lift/åk-ratio på den snutten till backe för att det ska vara värt att krångla på sig skidkläderna för, så idag har jag inte åkt alls.

Redan igår hade all snö som inte är nerpistad blåst bort till oklar destination (Menuires? Valmorel?) så fasen vet hur detta kommer sluta. Hanna säger att det ska vara plusgrader och regna på onsdag, men efter det verkar det iallafall ordna upp sig lite.. snötorm på ingång lagom tills jag ska köra till Geneve och hämta Robin, men inte Harry för hans fot är fortfarande stukad så han stannar hemma någon vecka till. Tråkigt, men med tanke på vädret går han ju inte miste om jättemycket. Även om det nu skulle ramla ner en knapp meter snö i slutet av veckan är här så avblåst nu att det vette tusan om det går att åka nån offpist alls. Tiden får utvisa.

Vad göra om det inte går att åka då.. tja, jag har suttit och hängt på Scandi ett jäkla tag, och försökt lista ut lösenordet till wifit där, som alla har lyckats glömma bort. Sjukt irriterande. Lite som att mataffärerna såhär års ägnar sig åt den fåniga företeelsen siesta, och har stängt mellan ett och fyra. Fantastiskt, särskilt när Minna kom på att hon skulle gå och handla mat fem över ett. Haaaa.

Idag har det även dykt upp lite nya säsongare i byn, tydligen ska det spelas beerpong hemma hos Minna ikväll, så en inte helt okvalificerad gissning är att jag och Manne drar dit direkt efter jobbet. Igår var det jättelugnt, men även om det blir mer att göra idag tror jag inte vi jobbar senare än typ halv elva, så förhoppningsvis hinner vi dit en sväng innan alla går till Frog.

Det är liksom Frog som är den kollektiva samlingsplatsen nu, även om Crewzer (det som hette Ski-In innan) och RhumBox också har öppnat. Nån dag ska jag gå till RhumBox och dricka chokladrom, men jag tror inte att det blir ikväll.