Bummarbloggen

betraktelser från val thorens

Meny Stäng

Planeringar och planer

Imorgon (idag, klockan är tydligen efter midnatt) hade jag tänkt åka över till Courchevel och kolla på världscupen.

Så blir det inte.

Dels för att det förmodligen fortfarande lär blåsa full storm – och då menar jag verkligen storm, inte bara något en säger om lite lagom hård vind för sakens skull – och dels för att jag är vänligt men bestämt beordrad att hålla mig i byn efter lunch för att hjälpa till att lasta av en varubil.

Jaja. Eftersom vädret som sagt inte är det bästa är det långtifrån säkert att jag hade kunnat ta mig över ändå, men det känns en gnutta bittert, det ska jag inte ljuga om.

Idag har jag heller inte fått åka, eftersom vädret är som det är så blir det invasion på American redan till lunch, för folk har inget annat för sig än att äta, och då blir det tolv timmar i världens minsta kök istället för lite färre timmar och även tid för skidåkning. Men å andra sidan så behövde jag inte jobba förrän klockan halv fem igår, och jag hade en alldeles underbar dag för mig själv nere i Saint Martin och Meribel. Inte en kotte i backen, precis som det brukar bli när snöbrist lurar upp alla veckisar till Val Thorens. Och ja, lurar är det rätta ordet, för vem får bäst åkning? Jag ensam i Saint Martin, även om det är konstsnö och lite smalare backar än vanligt, eller tiotusen människor som trängs i Moraine?

Nu är smaken förvisso som baken, men jag tar folktomheten före den marginellt bättre snön alla dagar i veckan.

Och det var galet skönt att äntligen få komma iväg neråt dit. Jag gillar verkligen bortkanten av Menuires såhär års, innan Grand Lac är ett sorgebarn fullt av bambiturister som krockar i parti och minut i sicksacksvängen före flacken. Det är så gött när det går att stå på, och hoppa över kanten innan Granges, och hoppa på alla andra krön hela vägen ner på den svinlånga transportbacken bort till Saint Martin.

Nu är jag svintrött och ögonen går i kors, så detta inlägg får helt enkelt ta slut här, men antagligen har jag tråkigt imorgon så då bloggar jag säkert lite mer.

Gonatt.