Jag ska inte ljuga, de senaste dagarna har det varit lite sådär med åkmotivationen.

I söndags var det sköj, då låg jag och nötte carvingteknik upp och ner i Genepi i flera timmar tills låren skrek av mjölksyra.

I måndags var jag en gnutta bakis och slöåkte bara runt lite för att piggna till innan jobbet, plus att det var svinkallt och vi vet alla vid dethär laget vad mina fötter tycker om alltför låga temperaturer.

Igår hade jag sällskap av Simon aka Punchslap som efterlyste åkkamrater på Freeride, och det var väldigt trevligt, men jag var konstant frustrerad över det allt mer avskrapade underlaget och att jag får nada grepp vilket resulterar i slappa sladdsvängar, vilket i sin tur resulterar i en ganska purken Hedda. Enda två backarna som var något att hänga i julgranen sett till mängd vettiga svängar var Genepi (igen, såklart) och förvånansvärt nog Medaille, där jag hittade en hel ytterkant med manchester strax efter två på eftermiddagen. Det höjde betyget på den dagen från ”meh” till ”klart godkänt”.

Och idag hade jag någon sorts ambitioner, men de sjönk i takt med att en helt oförklarlig huvudvärk tilltog, så efter knappt en timme åkte jag hem, begravde mig under en filt och kollade ikapp på Midnattssol istället. Samt drack en dryg liter vatten, jag hoppas att det hjälper.

Det enda som återstår av idag är således att jobba (förhoppningsvis blir det lika lugnt som det varit igår och i förrgår för jag känner mig inte direkt pigg) och kanske att få en ny duschslang, eftersom den gamla läcker nåt kopiöst. Tydligen har duschslangen blivit anskaffad, så nu hoppas jag bara att vaktmästarpojkarna Sebbe och Wille hinner förbi med den innan jag börjar jobba.

Skidåkning åsido så spelade jag och Manne biljard i söndags, och jag vann faktiskt en av gångerna. Helt otroligt, med tanke på hur usel jag är på biljard. Sen gick vi till Tango och drack drinkar, och efter det hamnade vi på Snesko varpå det hela ballade ur lite, fast urballat på ett lagom sätt, typ..

Jag lyckades hursomhelst tappa bort min mössa inne i min lägenhet, letade som en tok överallt och kunde inte hitta den, och egentligen hade jag tänkt gå och inhandla en ny mössa idag, men när jag låg i soffan och kollade på Midnattssol och kände mig eländig så såg jag att den hade slunkit in inuti skåpet som liksom funkar som ben till mitt köksbord. Den lättnaden! Det är bara en random mössa från HM, men den är så perfekt tjock och har ägnat ett drygt år åt att formas efter mitt huvud så jag är faktiskt en gnutta (läs: en mycket stor gnutta) fäst vid den.

Förutom det så storkokade jag ett gäng små portioner carbonara häromdagen, för att ha med i backen eller när jag är vrålhungrig när jag kommer hem, och har av detta dragit följande lärdomar.

  1. Köp inte Lardons Natures. (Jag gjorde det för att jag aldrig testat innan.) Det smakar inte ett jota. Lardons Fumés ska det vara, och inget annat.
  2. Lökar som det börjat gro aldrig så lite i ska under inga omständigheter sparas i kylskåpet, det får till följd att hela lyan luktar rå lök, och det är inte så kul att vädra när det är sju minus ute.

Det var nog det hele. A bientôt!