It’s a blizzard outside, som Sahara Hotnights sjöng en gång i tiden.

Så jag ligger i sängen och käkar tämligen smaklösa chicken nuggets som jag köpte nån gång i november, la in i frysfacket och tvärt glömde bort att de existerade. Tills nu.

Tre extremt pliktskyldiga åk i Cascades vid lunchtid räckte för att jag skulle bestämma mig för att nope, åka runt i nollsikt och riskera att skada mig på någon plötslig snöhög är inte värt det – det får bli en slappdag istället. Så därför tänkte jag ta tillfället i akt och skriva av mig lite om en diskussion som tilldrog sig förra söndagen.

Tanken den kvällen var att det skulle drickas finwhiskey och spelas Yatzy och kanske gå till RhumBox. Men någonstans efter att Osquar druckit upp whiskey nummer två och Olle och Simon anslutit stod det ganska klart att det inte skulle bli någon lugn kväll, tvärtom.

Hursomhelst, någon gång under den där kvällen påstod Harry att jag är en Hufflepuff, och jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till detta. Jag hör absolut inte till dem som envist hävdar att Hufflepuff är sämre än alla andra (vilket på något mystiskt vis ofta sägs av samma personer som inte kan greppa att Slytherin inte nödvändigtvis innebär ondska) men vartenda Harry Potter-sorteringsquiz jag någonsin gjort, inklusive det på Pottermore, som väl ändå får sägas vara det mest officiella som finns, sorterar mig som Ravenclaw.

Och i quiz med dubbelsortering (det finns mycket att läsa om primära och sekundära Hogwartshus på tumblr om någon är intresserad) blir jag oftast Ravenclaw med Slytherintendenser, vilket jag antar beror på min generella motvilja mot dels folk och dels slentrianignorans.

På ett sätt kan jag nog förstå varför folk vid första anblicken skulle säga Hufflepuff, för jag är nästan hopplöst lojal ibland, och för det mesta ganska snäll, men samtidigt tycker jag att en person som (enligt sig själv) alldeles för ofta hamnar rätt i skottlinjen när jag sätter igång med en av mina (alldeles för långa, enligt Harry) nördmonologer borde förstå att snällhet till trots så är jag betydligt mycket mer Ravenclaw. Inte minst om man ser till teorin om att Ravenclaws inte nödvändigtvis är bra på att plugga, men väldigt bra på att insupa information om specifika intressen.

Oh well.

Nu kallar dom mig Heddlepuff, och det är ju långt ifrån det sämsta smeknamnet jag har haft, så..