Bummarbloggen

betraktelser från val thorens

Meny Stäng

Vitt, vitare, vitast

Det är ganska underbart att vakna till total whiteout och ljudet av Gazex-kanoner. Särskilt nu, för det var verkligen ett tag sedan. Och gudarna ska veta att vi behöver mer snö, detta kommer i de flesta fallen bara bli själva basen, det är många stenar häromkring och allt för få är i dagsläget täckta med snö, men jag är optimistisk.

Tar det med relativ ro. När snötorkan slår till verkar det alltid som att folk börjar snegla åt alla andra håll – Japan, Kanada, Skandinavien, andra delar av Alperna. Jag har lite tappat det beteendet. Jaha, okej nu har det dumpat i Italien, eller Revelstoke, eller Hakuba (nittio procent av alla jag följer på Insta verkar befinna sig på de två sistnämnda orterna just nu) men jag är inte där så kul för dem men vad spelar det mig för roll egentligen? Min bortlängtan är inte så stor. Jag vill ha mer snö här, i Tarentaise, så det blir värt att åka på expotitioner (läs Nalle Puh om ni inte fattar) till andra ställen i närheten. Och mer snö här-här, så jag och Jamie kan åka alla varianterna av La Masse till Saint Martin och Bettex.

Hyser även viss förhoppning om att den aktuella nederbörden kan styra upp det faktum att Boismint varit ett synnerligen onjutbart ishelvete i sex veckor, att det är mitten på januari och Mont Vallon inte ens har gondolerna ute på liftvajern än, och att de snart kan öppna Jerusalem och Pramint. Jo. Det som var lite dystert igår var insikten om att det var plusgrader nere i Meribel, typ upp till 1800 meter eller så, men förhoppningsvis blev det kallare där under natten. Regn är det sista som behövs just nu.

Nu ska jag snart tassa upp och göra gröt och känna mig som en hemsk roomie, eftersom Harry kom hem typ kvart över sju imorse och mikrovågsugnen är en gnutta högljudd, och sen undersöka vad som är öppet och hur mycket det egentligen blåser högre upp.

Projekt två för dagen är att städa.. det är ganska dammigt, tandkräm i hela handfatet, och toan ser ärligt talat förjävlig ut.

Pusshej!