jag: skruvar på elementet pyttelite för att kompensera för det faktum att det är sexton grader kallt ute och för att fransoserna på sjuttiotalet var extremt omedvetna om treglasfönsters förträfflighet.

elementet: får feeling.

jag, åtta timmar senare: vaknar i tropikerna. typ.

Kontentan av det hela är att mitt liv kommer bli mycket enklare när mitt humanoida element (även känt som Harry) kommer hit på lördag, för då kan alla andra element stängas av, undantaget det i badrummet som ibland får göra en insats vid pjäxtorkning och dylikt.

Annars då? C’est måndag, och att döma av det smärre trafikkaoset på byns enda gata igår eftermiddag så har merparten av de irriterande helgturisterna farit iväg igen, så jag räknar med att ha berget i stort sett för mig själv. Berget och alla stenar som inte är översnöade än. En del av mig vill ut och leta pudersvängar, men den mer realistiska hjärnhalvan menar att det är mer givande och mindre risk för lagning av belag om jag ägnar dagen åt att rita krokiga tågrälsar i gårdagsnattens numera manchesterrandiga snö.

Jag tror jag ska lyssna på den realistiska hjärnhalvan. Försöka iallafall.

Sen borde jag nog även ta tillfället i akt och utnyttja det faktum att jag börjar sju ikväll, och ta och valla mina skidor i eftermiddag. Om jag har nån valla kvar sen ifjol, jag är lite osäker. Annars blir det uppdrag ”försök förklara för nån skidshop att jag vill köpa mycket valla, inte bara en pytteliten ask med finvalla i tre olika glada färger”. Alltid lika kul.

Undrar om Au Vieux Campeur i Albertville säljer valla i bulk.

Edit: Värmeböljan kunde efter vidare undersökning delvis härröras till att någon flyttat in i lägenheten under och att varm luft stiger uppåt (boktips: Den Underbara Pumpan) så golvet är numera inte iskallt utan ljummet, och Au Vieux Campeur i Albertville säljer inte valla i bulk.