Det snöar. Och snöar. Och snöar.

Igårkväll när jag fick gå hem lite tidigare från jobbet (tack Chrillex!) så fullkomligen vräkte det ner lappvantar enligt gammal god kräksnöings-sed. Jag kan inte minnas att det snöade på det här viset någon endaste gång under förra vintern, möjligtvis med undantag för det allra sista snöfallet som var så tungt att det inte gick att ta sig nerför Moraine om en svängde.

Nu på morgonen har dock en sympatisk (inte) föhnvind börjat yla runt husknutarna, och snön utanför mitt fönster ser en gnutta vindpinad ut, så känslan just nu är mest ta det lugnt, och med det menas att jag inte tänker tokdeppa över årets första (förhoppningsvis sista) långpanna utan glatt masa mig iväg till jobbet klockan elva. Kanske att jag tar ett par varv i Cascades eller nåt innan dess, men jag måste även hinna med några måsten. Typ att handla frukost. Så vi får se.

Annars har dagarna just nu klabbat ihop sig till gröt.. jag var ledig i onsdags, vilket var mycket trevligt, och sedan dess har tiden mest förflutit i en stadig ström av sova-vakna-åka skidor-tupplur-jobba-repetera. Förutom igår när vi hade det årliga personalmötet, med den skillnaden att vi i år efter mötet inte skingrades som yra tomtar för vinden utan istället gick i samlad klump ner till sportcentret för att ha kuddkrig i två timmar. Typ.

Våra kära chefer hade nämligen paxat studsmatte-och-hinderbanehallen till oss i två timmar, och av detta har jag lärt mig att jag är superdålig på studsmattedodgeball samt att om trettio tjugonåntingåringar lämnas i ett rum med en skumgummigrop tillräckligt länge så kommer det förr eller senare utbryta skumgummifyrkantskrig.

Kan lugnt konstatera att jag föredrar denna sortens teambuilding oändligt mycket före tillexempel Saloongolfen (som är ett påhitt som jag inte riktigt orkar förklara, men som verkar gå ut på att dricka saker (läs: alkoholhaltiga drycker) med så få klunkar som möjligt).

Idag har jag träningsvärk. I armarna. Bara en sån sak.

Förutom detta är den just nu största nyheten att bion i Val Thorens efter åratal av tjat och besvikelser äntligen verkar ha sluppit ifrån det idiotiska version francais-kravet, och därför antagligen får visa Star Wars på engelska i år. Med tanke på hur väderläget ser ut den närmaste veckan är det väldigt glädjande, för även om Annecy är en Mycket Mysig Stad, så finns det inte en chans i helskotta att jag skulle ge mig ut med Winston i snöstorm bara för att gå på bio.

Apropå snöstorm så kan jag ju tillägga att Meribel, Menuires och Courchevel har öppnat nu, men att jag inte har en aning om hur det är där eftersom jag inte har varit där än. Igår lyckades kombinationen studsmattor och jobb effektivt tvinga mig till en ”vilodag” (vilodag med dubbelfnuttar eftersom det är allt annat än vilsamt att hoppa studsmatta på 2300 meters höjd), och i lördags när 3 Vallées öppnade så var det femton minusgrader och ingen sikt (förutom på eftermiddagen när det klarnade upp men gissa vad, då skulle jag jobba) och då var det helt enkelt inte läge att åka över.

Och med föhnvinden som håller på idag, plus att jag ska vara på jobbet om knappt två timmar, så lär det inte bli av nu heller.

Nåja, den som väntar på något gott.

Tänker iallafall släpa mig ut i backen nån timme, jag vet att jag bara haft en skidåkningslösdag i rad, men det känns som att hela min världsbild och dygnsrytm är lite skev nu på grund av detta.

Närå, jag är inte besatt, inte alls.

Men i år har jag verkligen anammat det där Stenmarkska sättet – jag åker inte alltid länge, men jag åker ofta. Och handen på hjärtat, så mycket annat än att åka och jobba finns det faktiskt inte att göra här. Inte som inte kostar pengar iallafall.

Avslutningsvis en påminnelse till mig själv. På onsdag är jag ledig, då måste jag skriva julkort. Och tvätta.

Häppåer!