Tro det eller ej, men den lokala biografen har på något mystiskt vis krånglat till sig ett tillstånd för att visa filmer på originalspråk. Alltså slapp jag och Harry göra en roadtrip ner till Annecy för att se The Last Jedi, vilket nog hade varit svårt att få till ändå på grund av jobb och smått galet väder. Istället promenerade vi och Jeremy bara ner till biografen för typ tre timmars rymdäventyr. Fantastiskt praktiskt. Dock verkar det som att de flesta engelsktalande säsongare helt har missat att filmen visades på engelska, för det var inte fullt, bara lite mer än halvfullt faktiskt.

Och utan att spoila någon så kan jag säga att jag åtminstone tyckte att den var både underhållande och intressant. Tydligen så är det ju en del fanboys som inte alls gillar den, men med tanke på att Star Wars har en ytterst tråkig falang bland sina fans (behöver väl knappast sägas att den falangen till väldigt stor del består av vita, privilegierade vuxenbäbisar av hankön) som är väldigt bra på att föra oväsen, så tänker jag inte bry mig en sekund om vad de tycker. Jag och Harry var rörande överens om att den var bättre än väntat, och definitivt inte en kopia av Empire Strikes Back, så det var på det hela taget en najs afton.

I övrigt har här inte hänt så mycket.. största dramat var väl igår när Skräpet blev av med sin favoritmössa på Wild & Savage. Och imorgon är planen att gå på morgontur med Hanna och Søren, med reservation för om jag inte orkar upp ur sängen halv sju. Vi får se hur det blir.